ZieZo-beurs 2019 – 15 en 16 maart 2019

Over leven met minder zicht

Vrijdag: 12.00 – 12.45 uur

Zaal: 218, 2e etage
‘OXSIGHT Wearable Low Vision Technology – The future is here’
(met Nederlandse vertaling)

De workshop wordt verzorgd door: OXSIGHT
Inhoud workshop: De OXSIGHT bril is ontworpen om mensen te helpen met perifeer zichtverlies en oogziektes zoals retinitis pigmentosa en glaucoom. In onze workshop geven we uitleg hoe de kenmerken en voordelen van de OXSIGHT brillen patiënten met perifeer zichtverlies kunnen helpen. Ook wordt aandacht besteed aan hoe deze bril kan bijdragen aan de levenskwaliteit.


Zaal: 219, 2e etage
‘Doe mee met nieuwe innovaties’

De workshop wordt verzorgd door: Bartiméus (door Paul de Nooij, projectleider innovatie)
Inhoud workshop: Bartiméus onderzoekt voortdurend welke technologische mogelijkheden er zijn zodat u mobiel kunt blijven. Denk aan een app om zelfstandig de weg te vinden in een onbekend gebouw: de virtuele geleidelijn. Of de conversational interface: een manier om met uw stem apparaten te bedienen én zelfs een antwoord terug te krijgen. In deze workshop maakt u hiermee kennis en kunt u laten weten op welke innovatie u eigenlijk zit te wachten. En u kunt zichzelf ook opgeven als testpersoon voor nieuwe uitvindingen.


Zaal: 316, 3e etage
‘Succesvol studeren met een visuele beperking’

De workshop wordt verzorgd door: Babbage
Inhoud workshop: Tijdens deze workshop deelt Marnix Kluiters zijn persoonlijke ervaringen in het studeren met een visuele beperking. Hij werd in 2014 plotseling ernstig slechtziend en voltooide na een stageperiode bij PWC zijn HBO-studie Fiscaal Recht en Economie. Sinds hij werkzaam is bij Babbage als trainer en adviseur, heeft hij een groot aantal scholieren en studenten geholpen met advies. Daarnaast geeft hij Babbage Academy trainingen op het gebied van technische hulpmiddelen en software. Je krijgt bij deze workshop praktische tips en adviezen, zodat ook jij nog succesvoller kunt studeren!


Zaal: 319, 3e etageLogo Visio
‘Van intensieve revalidatie naar Braillepluim’

De workshop wordt verzorgd door: Koninklijke Visio
Inhoud workshop: Angelien van Zeijl leerde tijdens haar revalidatie bij Visio Het Loo Erf braille lezen en schrijven. Dat inspireerde haar tot het SamenLeesMomentje, bedoeld voor ouder en kind die samen willen lezen, maar van wie een van de twee een visuele beperking heeft. Het bestaat uit een brailleversie van een bestaand kinderboek naast het gewone gedrukte boek. Hiervoor won Angelien in januari de Braillepluim van de Vereniging Onbeperkt Lezen. Bent u benieuwd naar haar verhaal én het SamenLeesMomentje? Zorg dan dat u erbij bent!

© 2019 |