ZieZo-beurs 2019 – 15 en 16 maart 2019

Over leven met minder zicht

Vrijdag: 13.00 – 13.45 uur

Zaal: 218, 2e etage
‘Objecten herkennen met de Spraaklabel app’

De workshop wordt verzorgd door: Speechlabel
Inhoud workshop: Tijdens deze workshop kunt u aan de slag met de Spraaklabel app. De app is volledig toegankelijk met VoiceOver en TalkBack. De app herkent 13 verschillende soorten barcodes en alle gangbare soorten NFC-tags. Er worden verschillende soorten stickers uitgedeeld die u kunt uitproberen. Na het scannen van een sticker kunt u een label intypen of inspreken. Het is handig als u de app van tevoren downloadt. Er worden ook een aantal toestellen beschikbaar gesteld.


Zaal: 219, 2e etage Logo Bartimeús Fonds
‘Scribit: YouTube video’s kijken met een visuele beperking!’

De workshop wordt verzorgd door: Bartiméus Fonds
Inhoud workshop: Kom mee lachen, mee huilen, mee kijken en mee doen met de video’s op YouTube! scribit is een online tool waarmee YouTube video’s worden voorzien van een gesproken beschrijving van dat wat er in beeld gebeurt. Mensen met een visuele beperking kunnen video’s daardoor veel beter volgen. Heb je een visuele beperking? Kom dan kijken wat scribit voor jou kan betekenen! Wil jij YouTube video’s toegankelijk maken voor mensen met een visuele beperking? We leggen je graag uit hoe het werkt en wat jij kan doen. Iedereen is van harte welkom!


Zaal: 316, 3e etage
‘De OrCam voor scholieren, studenten en werkenden’

De workshop wordt verzorgd door: Babbage
Inhoud workshop: Vanaf 2018 is Babbage voor studie- en werksituaties dé officiële leverancier geworden van de OrCam bril. Dit betekent dat de innovatieve bril via Babbage mogelijk vergoed kan worden bij het UWV. In deze workshop demonstreert adviseur en trainer Fabian Lawalatta een groot aantal mogelijkheden van de OrCam bril versie 2.0 zoals het lezen van Powerpoints, omzetten van verschillende gedrukte teksten zoals readers en boeken naar spraak, lezen van ontoegankelijke informatie op een beeldscherm en het herkennen van personen tijdens een vergadering of in de klas. Hij geeft daarnaast informatie over de mogelijkheden voor een demonstratie bij je thuis, op school of het werk en de manier hoe je het hulpmiddel eventueel kunt aanvragen.


Zaal: 319, 3e etageLogo Visio
‘Sporten, zo kan het ook!’

De workshop wordt verzorgd door: Koninklijke Visio
Inhoud workshop: Met het project Sporten, zo kan het ook! wil Visio eenduidige voorlichting aan zoveel mogelijk belanghebbenden mogelijk maken: van opleidingsinstituten voor sportleraren, studenten, medewerkers van sportclubs tot mensen met een visuele beperking en hun omgeving. In deze presentatie over het project hoort u waar die voorlichting uit bestaat en wat deze wellicht voor u kan betekenen. Zo presenteren we een minidocumentaire met Marnix Kluiters en Thierry Appelman, waarin zij skiën onder begeleiding. Zij vertellen hun verhaal en wat hen geïnspireerd heeft om deze sport te gaan doen. Benieuwd? Kom dan naar deze presentatie!

© 2019 |