ZieZo-beurs 2019 – 15 en 16 maart 2019

Over leven met minder zicht

Vrijdag: 14.00 – 14.45 uur

Zaal: 218, 2e etageorcam-logo
‘OrCam’s new features’
(Workshop wordt gegeven in het Nederlands)

De workshop wordt verzorgd door: OrCam
Inhoud workshop: De OrCam MyEye is ’s werelds meest geavanceerde draagbare voorleesbril die blinde of slechtziende mensen in hun kracht zet. Draadloos en licht van gewicht, leest de OrCam MyEye op discrete wijze geprinte en digitale tekst realtime voor. Daarnaast herkent de OrCam MyEye gezichten, producten, kleuren én bankbiljetten!  Kom naar de workshop van OrCam en we vertellen hoe u met onze hulp de OrCam MyEye kunt financieren. Uiteraard vertellen we u ook alles over de allernieuwste functionaliteiten: denk hierbij aan de Bluetooth mogelijkheid, het leren lezen van barcodes en verschillende taalopties.


Zaal: 219, 2e etage
‘Beter zien is beter leven: wat Ergra voor u kan betekenen’

De workshop wordt verzorgd door: Ergra Low Vision
Inhoud workshop: Is goed zien voor u dagelijks een uitdaging? Tijdens deze presentatie vertellen wij u graag met welke zichtoplossingen wij u kunnen helpen om de dagelijkse dingen gemakkelijker te maken. U kunt de verschillende producten zien en u hoort meer over de doorverwijs- en vergoedingstrajecten. Want: beter zien is beter leven!


Zaal: 316, 3e etage
‘Optimaal werken met een visuele beperking’

De workshop wordt verzorgd door: Babbage
Inhoud workshop: In deze workshop krijg je aan de hand van wetenschappelijke theorieën, informatie uit de praktijk en persoonlijke ervaring praktische handvatten aangereikt om effectiever te werken met een visuele beperking. Onderwerpen zoals compensatievaardigheden, innovaties op het gebied van werk gerelateerde hulpmiddelen, efficiënte werkprocessen en optimale informatieverwerking komen aan bod. De workshop wordt verzorgd door Joost van Loon van Babbage. Hij studeerde onder andere Personeelswetenschappen en Bedrijfskunde. De afgelopen jaren is hij als projectleider en adviseur betrokken bij een groot aantal werkplekken voor visueel beperkte medewerkers bij uiteenlopende organisaties.


Zaal: 319, 3e etageLogo Visio
‘Visio Online: Kennisportaal en Helpdesk’

De workshop wordt verzorgd door: Koninklijke Visio
Inhoud workshop: Iedere dag wordt er steeds meer digitaal mogelijk. Zo raadplegen we het internet met allerlei vragen. Om die reden heeft Visio het Kennisportaal opgezet, een bron van informatie over uiteenlopende onderwerpen. Bent u benieuwd wat u er kunt vinden en hoe u het kunt gebruiken? We laten het graag zien tijdens deze presentatie. Ook vertellen we u over de Visio Helpdesk waar u met praktische ICT-vragen terecht kunt. Dit alles om u beter en sneller te helpen! Hebt u onderwerpen waarover u meer informatie wilt kunnen vinden? Laat het ons weten tijdens deze presentatie of in de Visio-stand.

© 2019 |