ZieZo-beurs 2019 – 15 en 16 maart 2019

Over leven met minder zicht

Vrijdag: 15.00 – 15.45 uur

Zaal: 218, 2e etage
‘Op weg naar werk’

De workshop wordt verzorgd door: Ctalents
Inhoud workshop: Ctalents ondersteunt mensen die blind of slechtziend zijn bij het vinden van betaald werk. 90% van de mensen die wij plaatsen zijn na een jaar nog aan het werk bij dezelfde opdrachtgever. Tijdens onze workshops op de ZieZo-beurs informeren wij jou over de werkwijze van Ctalents en gaan we met elkaar in gesprek over het opstellen van een goed CV. Krijg feedback op jouw CV en laat een foto maken voor op je CV! Neem je CV mee naar de workshop en kijk deze alvast goed door voor een optimaal resultaat!


Zaal: 219, 2e etage
Documentaire ‘Met blind vertrouwen naar Santiago’

De workshop wordt verzorgd door: DB-Connect
Inhoud workshop: Op vrijdag en zaterdag wordt de documentaire ‘Met blind vertrouwen naar Santiago’ getoond. Deze documentaire gaat over drie mensen met het Usher-syndroom die een pelgrimstocht van 200 km maken naar Santiago de Compostella. Er is gelegenheid om vragen stellen aan Séverine Kas. Zij heeft zelf deelgenomen aan deze pelgrimstocht. De film wordt met audiodescriptie vertoond.


Zaal: 316, 3e etage
‘Innovaties op hulpmiddelgebied’

De workshop wordt verzorgd door: Babbage
Inhoud workshop: In deze workshop deelt adviseur en trainer Abdel Bourehtit zijn kennis over de nieuwste technische ontwikkelingen en hulpmiddelen voor gebruik tijdens jouw studie of werk. Verschillende technische innovaties worden gedemonstreerd. Abdel geeft onder andere informatie over de nieuwe, revolutionaire Polaris brailleleesregel waarmee je mobiel kunt beschikken over alle android apps. Ook demonstreert hij de geheel vernieuwde OrCam bril die direct gedrukte teksten kan omzetten naar spraak. Hij laat je kennismaken met een volledig nieuw softwarepakket voor vergroting, spraak en braille genaamd Ultimate Screen Access, wat door Babbage zelf ontwikkeld is. Hij sluit af met enkele handige low vision oplossingen zoals de MLS Student boardcamera en het Vision Aid Readit Air leessysteem. Laat je verrassen door de moderne technische mogelijkheden!


Zaal: 319, 3e etageLogo Visio
‘Samen zingen in een koor’

De workshop wordt verzorgd door: Koninklijke Visio
Inhoud workshop: Van zingen word je vrolijk, en wat is er leuker dan samen met andere mensen zingen? Tijdens deze workshop gaan we samen een lied instuderen, uiteraard zonder bladmuziek, maar vertrouwend op jezelf en de muziek. Ervaar zelf hoe u met een visuele beperking kunt zingen in een koor. Maximaal aantal deelnemers: 15. Vooraf inschrijven is niet nodig. Tip: wees ruim op tijd van tevoren aanwezig als u een plekje wilt bemachtigen.

© 2019 |