ZieZo-beurs 2019 – 15 en 16 maart 2019

Over leven met minder zicht

Workshopzaal 3 – 322

Blok 1: ‘Licht, verlichting en inrichting’Bartimeus
Tijd: 11.00 – 11.45 uur
De workshop wordt verzorgd door: Christi Holweg en Yvonne Vrijhof

Inhoud workshop:
Als u slechtziend bent, dan kunnen licht en verlichting een grote invloed hebben op uw dagelijkse activiteiten. In een interactieve sessie bespreken we aan de hand van uw eigen uitdagingen hoe u slecht licht kunt vermijden en hoe contrast en goede verlichting u kan helpen. Bent u benieuwd welke praktische tips wij voor u hebben, en hoe u er voor kunt zorgen dat koken, lezen, een spelletje of bezoek ontvangen een stuk prettiger wordt? Bezoek dan onze workshop.


Blok 2: ‘Kansrijk met Zichtbaar werk’Bartimeus
Tijd: 12.00 – 12.45 uur
De workshop wordt verzorgd door: Ton Hulskramer en Diane Massaar

Inhoud workshop:
Benieuwd naar welke kansen de huidige arbeidsmarkt je biedt? Bezoek dan deze workshop. We praten je bij over de huidige ontwikkelingen en veranderingen als het gaat om inkomen en werk. Jongeren met een arbeidsbeperking (Wajong) vallen onder verantwoordelijkheid van de gemeente. Zichtbaar in werk is een samenwerking tussen kenniscentra, gemeente en UWV om in een aantal regio’s met jongeren aan de slag te gaan en ze kansrijk te bemiddelen naar werk.


Blok 3: ‘Mobiliteit en oriëntatie’Bartimeus
Tijd: 13.00 – 13.45 uur
De workshop wordt verzorgd door: Steven Dekker

Inhoud workshop:
Met minder of geen zicht ergens zelfstandig naar toe gaan vereist speciale vaardigheden. Wellicht gaat u dit gemakkelijker af met een handig  (mobiliteits)hulpmiddel? We leggen uit welke vaardigheden nodig zijn, zodat u zich zo zelfstandig mogelijk kunt verplaatsen en te gaan waar u maar wilt. En we laten u kennismaken met de verschillende mogelijkheden. Benieuwd wat Bartiméus voor uw zelfstandigheid buitenshuis kan betekenen? Wees welkom.


BlLogo Leximaok 4: ‘De eSight elektronische bril en andere nieuwe hulpmiddelen!’
Tijd: 14.00 – 14.45 uur
De workshop wordt verzorgd door: Lexima Reinecker Vision

Inhoud workshop:
De eSight is een innovatieve elektronische bril met een High Definition camera die het (vergrote) beeld weergeeft op twee OLED-displays. Hiermee kunt u gemakkelijk televisie kijken, muziek maken of koken terwijl u beide handen vrij heeft. Uitermate geschikt voor thuis, school en werk. Kom naar de workshop op de eSight en andere hulpmiddelen te zien. Lexima Reinecker Vision, betere hulpmiddelenzorg bij slechter zien.


Blok 5: ‘OrCam, een draagbare voorleescamera’
Tijd: 15.00 – 15.45 uur
De workshop wordt verzorgd door:  O.L.V.S.

Inhoud workshop:
Tijdens de workshop kunt u ervaren hoe het is als een kleine camera, welke u aan uw montuur kunt klikken, een foto maakt van digitale teksten om u heen en via een mini speaker persoonlijk aan u voorleest. De krant, een tijdschrift, een menukaart van een restaurant, een bijsluiter van een medicijn, een computerscherm. Hoe klinkt de stem van OrCam, wat zijn de mogelijkheden, hoe zit het met vergoedingen en is OrCam iets voor u? Kom naar onze workshop en ervaar het zelf.

© 2018 |