ZieZo-beurs 2019 – 15 en 16 maart 2019

Over leven met minder zicht

Workshopzaal 4 – 218

Logo Visio

Visio organiseert een groot aantal presentaties, demonstraties en workshops tijdens de ZieZo-beurs op 16 en 17 maart a.s. Hieronder treft u het overzicht aan. U hoeft zich vooraf niet aan te melden, u kunt gewoon deelnemen. Mits er plaats is natuurlijk.


11.00 uur Kennismaken met de iPhone X en de Seeing AI app

Het is de eerste iPhone zonder thuisknop, de eerste iPhone met gezichtsherkenning. Heeft een groot scherm in een relatief kleine behuizing, wat ten koste gaat van de vingerafdrukscanner. Al met al behoorlijk wat wijzigingen, maar wat doen deze met de toegankelijkheid? En is de telefoon zijn prijs waard? Bezoek deze workshop en oordeel zelf. Vervolgens maken we de overstap naar Seeing AI, een gratis app voor de iPhone die gebruik maakt van de camerafunctie. Met de app kunt u teksten scannen en laten voorlezen. Maar ook geld, kleuren, gezichten, hoeveelheid licht en producten (streepjescodes) herkennen. Zelfs het beschrijven van de omgeving behoort tot de mogelijkheden. Nieuwsgierig geworden? We verwelkomen u graag bij deze workshop.


12.00 uur Super Toegankelijk – de workshop

Boodschappen doen toegankelijker maken. Voor slechtziende en blinde mensen en daarmee voor iedereen. Met die uitdaging gingen eind januari, op initiatief van Koninklijke Visio, innovatieve koplopers van Nederland samen met ervaringsdeskundigen aan de slag in de hackathon Super Toegankelijk. Aan de hand van de prijswinnende concepten van deze marathon brainstormsessie kijken we in deze workshop vooruit naar de toekomst van het boodschappen doen en een nieuwe standaard voor een inclusieve samenleving.


13.00 uur Energieverdeling

Hoe kan ik mijn energie zo verdelen dat ik niet elke avond op de bank in slaap val? Stelt u zich die vraag ook? Dan is deze workshop iets voor u. Energiehantering is een uitdaging, zeker als u een visuele beperking hebt. Als u teveel “op uw bordje hebt”, kan het moeilijk zijn om hiermee om te gaan. Tijdens deze workshop staan we stil bij stress, energiebalans en verwerking in relatie tot het hebben van een visuele beperking.


14.00 uur Visio Online: Kennisportaal, Helpdesk, Training op Afstand

Door de snelle ontwikkelingen op het gebied van ICT is het vinden van oplossingen voor hulpvragen veranderd. Het zelf online antwoorden zoeken op bijvoorbeeld ICT-vragen is anno 2018 niet meer weg te denken. Daarom heeft Visio het Kennisportaal ontwikkeld, een bron van informatie over uiteenlopende digitale thema’s en ICT-onderwerpen. Bent u benieuwd wat u er kunt vinden en hoe u het kunt gebruiken? We laten het graag zien tijdens deze presentatie. Ook vertellen we u over de helpdesk en trainingen op afstand die Visio biedt. Dit alles om u beter en sneller te helpen!


15.00 uur Aan het werk (blijven)!

Werken is voor veel mensen van groot belang. Het biedt financiële onafhankelijkheid, maatschappelijke participatie en de mogelijkheid jezelf persoonlijk te ontwikkelen. Hebt u vragen over uw werk of wilt u juist aan het werk? Onze adviseurs arbeid luisteren graag naar uw wensen en behoeften. Tijdens deze bijeenkomst gaan zij in op de werkvragen die bij u leven.


Wijzigingen voorbehouden.

Het actuele Visio-workshopoverzicht vindt u in de stand van Koninklijke Visio.

© 2018 |