ZieZo-beurs 2019 – 15 en 16 maart 2019

Over leven met minder zicht

Zaterdag: 11.00 – 11.45 uur

Zaal: 218, 2e etageSolutions Radio
‘Gesproken ondertiteling, kranten en veel meer via 1 simpel apparaat’

De workshop wordt verzorgd door: Solutions Radio
Inhoud workshop: Vaak begint slechtziendheid op te vallen als het lezen van de ondertiteling moeilijk wordt. De letters zijn te klein en de tekst is vaak snel verdwenen. In deze workshop demonstreert Solutions Radio oplossingen waarbij de ondertitels worden uitgesproken. Lukt het lezen van de krant niet meer? Ook niet met een sterke loep? Laat de krant dan voorlezen. Via Bibliotheekdienst Passend lezen is de dagelijkse krant zelfs gratis!


Zaal: 219, 2e etage
‘Praktische tips voor een dagje uit’

De workshop wordt verzorgd door: Bartiméus
Inhoud workshop: Een dagje uit lijkt zo vanzelfsprekend, maar voor wie weinig of niets ziet, kan dit knap lastig zijn. Desondanks zijn er toch een hoop mogelijkheden die het makkelijker kunnen maken om ook met een visuele beperking een dagje uit te gaan. Luister mee naar praktische tips, algemene informatie en het laatste nieuws over digitale mogelijkheden voor dit onderwerp.


Zaal: 316, 3e etage
‘Ultimate Screen Access: nieuw softwarepakket voor vergroting, spraak en braille’

De workshop wordt verzorgd door: Babbage
Inhoud workshop: Tijdens deze workshop wordt Ultimate Screen Access gedemonstreerd, het nieuwe softwarepakket van Babbage voor vergroting, spraak en braille. USA is door Babbage zelf ontwikkeld om een stabiel en vooral vloeiend werkend alternatief te kunnen bieden voor bestaande softwarepakketten zoals Dolphin Supernova en Zoomtext Fusion. In de workshop worden zowel de sterke kanten als beperkingen van het hupmiddel belicht. Daarnaast geven we je graag de ruimte om met ons te delen wat voor jou essentiële functionaliteiten zijn voor het gebruik van een all-in-one-oplossing voor vergroting, spraak en braille. Babbage levert als enige leverancier alle softwarepakketten in deze categorie, zodat we een goede vergelijking kunnen maken tussen alle reeds bestaande pakketten en USA. Laat je in deze workshop verrassen als gebruiker of professional door de extreem snelle reactiesnelheid, stabiliteit en alle basisfunctionaliteiten die binnen werk-, studie- en thuissituaties noodzakelijk zijn.


Zaal: 319, 3e etageLogo Visio
‘Visio Online: Kennisportaal en Helpdesk’

De workshop wordt verzorgd door: Koninklijke Visio
Inhoud workshop: Iedere dag wordt er steeds meer digitaal mogelijk. Zo raadplegen we het internet met allerlei vragen. Om die reden heeft Visio het Kennisportaal opgezet, een bron van informatie over uiteenlopende onderwerpen. Bent u benieuwd wat u er kunt vinden en hoe u het kunt gebruiken? We laten het graag zien tijdens deze presentatie. Ook vertellen we u over de Visio Helpdesk waar u met praktische ICT-vragen terecht kunt. Dit alles om u beter en sneller te helpen! Hebt u onderwerpen waarover u meer informatie wilt kunnen vinden? Laat het ons weten tijdens deze presentatie of in de Visio-stand.

© 2019 |