ZieZo-beurs 2019 – 15 en 16 maart 2019

Over leven met minder zicht

Zaterdag: 12.00 – 12.45 uur

Zaal: 218, 2e etage
‘Co-creatiesessie voor Envision Glasses: de slimme bril’

De workshop wordt verzorgd door: Envision
Inhoud workshop: Deze organisatie heeft nog geen beschrijving aangeleverd.


Zaal: 219, 2e etage
‘Doe mee met nieuwe innovaties’

De workshop wordt verzorgd door: Bartiméus (door Paul de Nooij, projectleider innovatie)
Inhoud workshop: Bartiméus onderzoekt voortdurend welke technologische mogelijkheden er zijn zodat u mobiel kunt blijven. Denk aan een app om zelfstandig de weg te vinden in een onbekend gebouw: de virtuele geleidelijn. Of de conversational interface: een manier om met uw stem apparaten te bedienen én zelfs een antwoord terug te krijgen. In deze workshop maakt u hiermee kennis en kunt u laten weten op welke innovatie u eigenlijk zit te wachten. En u kunt zichzelf ook opgeven als testpersoon voor nieuwe uitvindingen.


Zaal: 316, 3e etage
‘Succesvol studeren met een visuele beperking’

De workshop wordt verzorgd door: Babbage
Inhoud workshop: Tijdens deze workshop deelt Marnix Kluiters zijn persoonlijke ervaringen in het studeren met een visuele beperking. Hij werd in 2014 plotseling ernstig slechtziend en voltooide na een stageperiode bij PWC zijn HBO-studie Fiscaal Recht en Economie. Sinds hij werkzaam is bij Babbage als trainer en adviseur, heeft hij een groot aantal scholieren en studenten geholpen met advies. Daarnaast geeft hij Babbage Academy trainingen op het gebied van technische hulpmiddelen en software. Je krijgt bij deze workshop praktische tips en adviezen, zodat ook jij nog succesvoller kunt studeren!


Zaal: 319, 3e etageLogo Visio
‘Gamen, iets voor u?’

De workshop wordt verzorgd door: Koninklijke Visio
Inhoud workshop: Benieuwd naar de wereld van gamen en de mogelijkheden voor gamen met een visuele beperking? Neem dan deel aan deze workshop. Hier krijgt u informatie over de toegankelijkheid op de Playstation 4 en XBOX ONE. Uiteraard kunt u zelf de console ter hand nemen en het gamen ervaren. Er zijn namelijk allerlei mogelijkheden om het scherm of de controller aan te passen. Denk daarbij aan de mogelijkheden voor vergroting, kleuren omkeren en spraak. Met deze aanpassingen kunt u prima gamen, hoe slechtziend u ook bent.

© 2019 |