ZieZo-beurs 2019 – 15 en 16 maart 2019

Over leven met minder zicht

Zaterdag: 13.00 – 13.45 uur

Zaal: 218, 2e etage
‘Objecten herkennen met de Spraaklabel app’

De workshop wordt verzorgd door: Speechlabel
Inhoud workshop: Tijdens deze workshop kunt u aan de slag met de Spraaklabel app. De app is volledig toegankelijk met VoiceOver en TalkBack. De app herkent 13 verschillende soorten barcodes en alle gangbare soorten NFC-tags. Er worden verschillende soorten stickers uitgedeeld die u kunt uitproberen. Na het scannen van een sticker kunt u een label intypen of inspreken. Het is handig als u de app van tevoren downloadt. Er worden ook een aantal toestellen beschikbaar gesteld.


Zaal: 316, 3e etage
‘De OrCam voor scholieren, studenten en werkenden’

De workshop wordt verzorgd door: Babbage
Inhoud workshop: Vanaf 2018 is Babbage voor studie- en werksituaties dé officiële leverancier geworden van de OrCam bril. Dit betekent dat de innovatieve bril via Babbage mogelijk vergoed kan worden bij het UWV. In deze workshop demonstreert adviseur en trainer Fabian Lawalatta een groot aantal mogelijkheden van de OrCam bril versie 2.0 zoals het lezen van Powerpoints, omzetten van verschillende gedrukte teksten zoals readers en boeken naar spraak, lezen van ontoegankelijke informatie op een beeldscherm en het herkennen van personen tijdens een vergadering of in de klas. Hij geeft daarnaast informatie over de mogelijkheden voor een demonstratie bij je thuis, op school of het werk en de manier hoe je het hulpmiddel eventueel kunt aanvragen.


Zaal: 319, 3e etageLogo Visio
‘Living Experience en ADL technologie’

De workshop wordt verzorgd door: Koninklijke Visio
Inhoud workshop: In het programma Living Experience en ADL technologie kijkt Visio hoe technologie het dagelijks leven van iemand met een visuele beperking makkelijker, leuker en zelfredzamer kan maken. Denk bijvoorbeeld aan domotica, waarbij u de verlichting en gordijnen bedient via een spraakassistent op uw telefoon of slimme speaker. Met het inrichten van een aantal Living Experiences verspreid over Nederland wil Visio iedereen inspireren en de kans geven om deze nieuwe technologieën te ervaren, hiervan te leren en deel uit te maken van het programma. Is een robot stofzuiger wel goed toegankelijk? Is een wasmachine met wifi de aanschaf wel waard? Neem deel aan deze workshop en beleef het met ons mee.

© 2019 |