ZieZo-beurs 2019 – 15 en 16 maart 2019

Over leven met minder zicht

Workshopzaal 1 – 316

Blok 1: ‘Op het lijf geschreven’

Tijd: 10.30 – 11.15 uur
De workshop wordt verzorgd door:

Inhoud workshop:
Met aanraking (handen) op het lichaam kan informatie gegeven worden over bijvoorbeeld emoties, de sfeer en de indeling van een ruimte. Dit noemen we social haptic communication. Het is een aanvullende manier van communiceren. In deze korte workshop kun je ervaren wat het voor jou kan betekenen. De workshop wordt gegeven door professionele trainers in social haptic communication.  Voor wie: voor iedereen die beperkt is in horen én zien, professionals en andere geïnteresseerden.


Blok 2: ‘Jouw Talent Voorop’
Tijd: 11.30 – 12.15 uur
De workshop wordt verzorgd door: 

Inhoud workshop:
Vind jouw weg naar succes op het gebied van stage, studie en werken door je talenten groter te laten zijn dan je beperking. De workshop wordt gegeven door We Are Ctalents: dé community voor doven, blinden, slechthorenden en slechtzienden. Ga aan de slag met: concrete tips hoe je een goede eerste indruk maakt, een oefening met andere kandidaten en een gesprek over jouw talenten en de weg naar jouw succes.


Blok 3: ‘Succesvol studeren met een visuele beperking’
Tijd: 12.30 – 13.15 uur
De workshop wordt verzorgd door: Joost van Loon

Inhoud workshop:
Tijdens deze workshop deelt Joost van Loon zijn persoonlijke ervaringen in het studeren met een visuele beperking. Hij werd in 2008 ernstig slechtziend en behaalde vervolgens zijn HBO Personeel en Arbeid, universitaire studie Personeelswetenschappen en de masterclass Bedrijfskunde. In de afgelopen vijf jaar heeft hij vanuit Babbage een groot aantal scholieren en studenten geholpen met advies en Babbage Academy trainingen op het gebied van technische hulpmiddelen en software. Je krijgt bij deze workshop praktische tips en adviezen, zodat ook jij nog succesvoller kunt studeren!


Blok 4: ‘Effectief werken met een visuele beperking’
Tijd: 13.30 – 14.15 uur
De workshop wordt verzorgd door: Joost van Loon

Inhoud workshop:
In deze workshop krijg je aan de hand van wetenschappelijke theorieën, informatie uit de praktijk en persoonlijke ervaring praktische handvatten aangereikt om effectiever te werken met een visuele beperking. Onderwerpen zoals compensatievaardigheden, innovaties op het gebied van werk gerelateerde hulpmiddelen, efficiënte werkprocessen en optimale informatieverwerking komen aan bod. De workshop wordt verzorgd door Joost van Loon van Babbage. Hij studeerde onder andere Personeelswetenschappen en Bedrijfskunde. De afgelopen jaren is hij als projectleider en adviseur betrokken bij een groot aantal werkplekken voor visueel beperkte medewerkers bij uiteenlopende organisaties.


Blok 5: ‘Innovaties op hulpmiddelgebied’
Tijd: 14.30 – 15.15 uur
De workshop wordt verzorgd door: Abdel Bourehtit

Inhoud workshop:
Door grote technische ontwikkelingen worden steeds nieuwe en geavanceerdere hulpmiddelen beschikbaar. Abdel Bourehtit is al jaren als adviseur- en trainer werkzaam bij Babbage. Hij deelt graag informatie over de technische innovaties, gadgets en nieuwste ontwikkelingen op het gebied van hulpmiddelen.

Verschillende apparaten worden gedemonstreerd zoals de Orcam bril waarmee je direct gedrukte teksten kunt lezen, de InsideOne brailletablet, de NVDA schermlezer en het VisionAid Readit Air voorleessysteem. Je krijgt een indruk van de nieuwste oplossingen die Babbage biedt voor zowel de studie-, werk- als thuissituatie.

© 2018 |