ZieZo-beurs 2019 – 15 en 16 maart 2019

Over leven met minder zicht

Workshopzaal 2 – 319

Blok 1: ‘Ontdek de wereld met reliëf’
Tijd: 10.30 – 11.15 uur
De workshop wordt verzorgd door:

Inhoud workshop:
Soms zegt een afbeelding meer dan duizend woorden. Een beschrijving alleen maakt meestal lang niet alles duidelijk. Daarom ontwikkelt Dedicon voelbare tekeningen: zoals kaarten, plattegronden, schema’s en kunst. Die verduidelijken bijvoorbeeld de werking van het oor en oog of de indeling van een gebouw. En zonder kaart kom je er ook wel, maar een voelbare kaart maakt de omgeving tastbaar! In deze workshop ontdek je alle mogelijkheden die reliëftekeningen jou kunnen bieden.


Blok 2: ‘OrCam MyEye’orcam-logo
Tijd: 11.30 – 12.15 uur
De workshop wordt verzorgd door: 

Inhoud workshop:
OrCam MyEye is een draagbare, intelligente camera welke ontworpen is voor mensen die blind of slechtziend zijn. De camera leest geprinte en gedrukte teksten, herkent gezichten en producten en leest deze hardop aan u voor.
In deze OrCam MyEye workshop leert u van één van de OrCam specialisten op deze dag hoe OrCam u of misschien een slechtziende familielid of vriend kan helpen om meer onafhankelijk te worden.Blok 3: ‘Documentaire With blind faith to Santiago’
Tijd: 12.30 – 13.15 uur
De workshop wordt verzorgd door: 

Inhoud workshop:
Een documentaire waarin drie mensen met Usher een pelgrimstocht van 200 km maken naar Santiago de Compostella. De documentaire is in het Nederlands. Séverine Kas heeft Usher en is een van de mensen die meegelopen heeft. Zij is aanwezig om vragen te beantwoorden.


Blok 4: ‘De eSight elektronische bril en andere nieuwe hulpmiddelen!’Logo Lexima
Tijd: 13.30 – 14.15 uur
De workshop wordt verzorgd door: 

Inhoud workshop:
De eSight is een innovatieve elektronische bril met een High Definition camera die het (vergrote) beeld weergeeft op twee OLED-displays. Hiermee kunt u gemakkelijk televisie kijken, muziek maken of koken terwijl u beide handen vrij heeft. Uitermate geschikt voor thuis, school en werk. Kom naar de workshop op de eSight en andere hulpmiddelen te zien. Lexima Reinecker Vision, betere hulpmiddelenzorg bij slechter zien.


Blok 5: ‘(Gratis) Dagelijks gesproken kranten op de Webbox met abonnement van Passend Lezen’Solutions radio
Tijd: 14.30 – 15.15 uur
De workshop wordt verzorgd door: 

Inhoud workshop:
Als u gewend was dagelijks de krant te lezen, dan is dat een behoorlijk gemis als dat door een visuele beperking niet meer lukt. Voor de één is een tablet of smartphone een goeie oplossing, maar het gemak van de Webbox3 is zeker het bekijken waard! Zeker als u lid bent van Passend Lezen, want dan kunt u (gratis) uw dagelijkse krant beluisteren. De Webbox en Passend Lezen bieden u daarnaast ruim 70 duizend gesproken boeken, ruim 100 gesproken tijdschriften, ruim 1000 hoorspelen en 150 hoorcolleges. Na het deelnemen aan deze workshop weet u heel wat meer over de kracht van de combinatie Passend Lezen en de Webbox.


© 2018 |