ZieZo-beurs 2019 – 15 en 16 maart 2019

Over leven met minder zicht

Workshopzaal 4 – 218

Logo Visio

Visio organiseert een groot aantal presentaties, demonstraties en workshops tijdens de ZieZo-beurs op 16 en 17 maart a.s. Hieronder treft u het overzicht aan. U hoeft zich vooraf niet aan te melden, u kunt gewoon deelnemen. Mits er plaats is natuurlijk.


10.30 uur Visio Online: Kennisportaal, Helpdesk, Training op Afstand

Door de snelle ontwikkelingen op het gebied van ICT is het vinden van oplossingen voor hulpvragen veranderd. Het zelf online antwoorden zoeken op bijvoorbeeld ICT-vragen is anno 2018 niet meer weg te denken. Daarom heeft Visio het Kennisportaal ontwikkeld, een bron van informatie over uiteenlopende digitale thema’s en ICT-onderwerpen. Bent u benieuwd wat u er kunt vinden en hoe u het kunt gebruiken? We laten het graag zien tijdens deze presentatie. Ook vertellen we u over de helpdesk en trainingen op afstand die Visio biedt. Dit alles om u beter en sneller te helpen!


11.30 uur Braille leren waar en wanneer u dat wilt

Wilt u zelfstandig braille leren in uw eigen omgeving en eigen tempo? Dat kan met de Braille Zelfstudie. De methode bestaat uit drie modules: een gratis kennismakingsmodule genaamd Tast en twee (te betalen) modules die afzonderlijk ingaan op de letters van het alfabet en op cijfers, lees- en hoofdlettertekens. De Braille Zelfstudie is bedoeld voor volwassenen en biedt een goede basis om vaardigheid in het gebruik van braille op te bouwen. Wilt u meer weten over de zelfstudiemethode en bent u benieuwd of deze iets voor u is? Bezoek dan deze workshop.


12.30 uur Leren programmeren zonder computer (voor de jonge beursbezoekers!)

Om als leerling succesvol te kunnen deelnemen aan de maatschappij van de toekomst is het noodzakelijk competenties op te doen die passen bij die maatschappij. Programmeren is er daar één van. Het is een middel om te leren denken als een computer. Dat heet Computational Thinking. Tijdens deze workshops behandelen we verschillende onderdelen die te maken hebben met coderen en deze manier van denken.

Je gaat zelf aan de slag met opdrachten om hiermee kennis te maken. Ben jij erbij?


13.30 uur EyeBeacons, navigatie app voor mensen met een visuele beperking

In deze workshop gaan we navigeren met de EyeBeacons iPhone app. De app heeft als doel om mensen met een visuele beperking te ondersteunen met het vinden van de weg.

Naast navigatie-instructies kan de app ook informatie bieden over de omgeving, zoals aanwezigheid van stoplichten of geleidelijnen. Het is een prototype en we horen graag wat u van ons ontwerp vindt!

De prototype app wordt ontwikkeld binnen het ZonMw InZicht EyeBeacons onderzoeksproject met de Hogeschool van Amsterdam, Hogeschool Saxion, Koninklijke Visio, Bartiméus, de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en Info.nl.

Maximaal aantal deelnemers: 10 (exclusief begeleiders).


14.30 uur Denk mee over onze Living Experiences

Living Experiences zijn locaties binnen Visio waar leerlingen, bewoners, cliënten, cliëntsysteem en professionals continu leren over technologie. Bovendien kunnen zij hier ervaren wat de nieuwste technologieën aan het dagelijks leven toevoegen. Het gaat dan over technologie die het dagelijkse leven makkelijker en leuker, en de cliënt zelfredzamer maakt. Op deze Living Experience-locaties is een laagdrempelige manier van kennisuitwisseling mogelijk en zien nieuwe innovaties het licht in co-creatie, dus met cliënten, professionals en producenten.

Binnenkort gaat de inrichting van de eerste Living Experience van start. Wat mogen wij hierbij volgens u niet vergeten? Welke technologieën zou u terug willen zien? We zijn benieuwd naar uw ideeën!


Wijzigingen voorbehouden.

Het actuele Visio-workshopoverzicht vindt u in de stand van Koninklijke Visio.

© 2018 |