ZieZo-beurs 2019 – 15 en 16 maart 2019

Over leven met minder zicht

ZieZo-oogsymposium

ZieZo-oogsymposium

Om voor u een aantrekkelijk beursprogramma neer te zetten, organiseren wij in 2019 voor het eerst een oogsymposium als onderdeel van de ZieZo-beurs.
Tijdens dit symposium, nemen oogartsen en wetenschappers u mee in interessante ontwikkelingen en achtergronden rondom het leven met minder zicht.

Omdat dit symposium deel uitmaakt van de beurs, is toegang uiteraard gratis. Wel dient u te beschikken over een gratis toegangskaart voor de ZieZo-beurs, deze kunt u vooraf reserveren, klik daarvoor op deze link. Let op: het mini-symposium vindt alléén plaats op zaterdag 16 maart 2019.

Sprekers en onderwerpen
Tijdens het ZieZo-oogsymposium geven de volgende sprekers lezingen over de volgende onderwerpen (klik op de titels voor meer informatie):

 

Praktische informatie
Het symposium duurt één uur, en zal op zaterdag twee keer worden georganiseerd. De aanvangstijden zijn om 11.00 uur en 13.00 uur.
Zo heeft u de gelegenheid om uw bezoek aan de beursvloer af te wisselen met het luisteren naar de verschillende korte lezingen die ongeveer een kwartier zullen duren.
De locatie van het ZieZo-oogsymposium is zaal 217, op de 2e verdieping van het Beatrixgebouw. Onze hosts wijzen u graag de weg.

Uitnodiging ondertekening Vuurwerkmanifest
Oud en nieuw vieren is leuk! Maar niet voor iedereen. Een te groot aantal mensen loopt letsel door vuurwerk op, tot blindheid toe. Dat willen we voorkomen! Drs. De Faber (tijdens ronde 1) en prof. dr. Keunen (tijdens ronde 2), initiators van het Nationale Vuurwerkmanifest, spreken hierover tijdens het symposium. Om meer oogletsel te voorkomen, pleit het Vuurwerkmanifest er onder meer voor dat vuurwerk uitsluitend in handen moet zijn van professionals. Met grote professionele vuurwerkshows kan iedereen genieten van vuurwerk, op een veilige manier. Het Vuurwerkmanifest pleit ervoor dat er uiterlijk 2020 een verbod op consumentenvuurwerk komt. Op dit moment hebben meer dan 1.700 organisaties en 78.000 particulieren het manifest ondertekend.

Teken zelf ook! Dat kan op zaterdag 16 maart tussen 12:15 en 12:45 uur tijdens de officiële ondertekeningsceremonie in de symposiumzaal (zaal 217, 2e etage). Met het verhaal van Janine van Rijswijk, vuurwerkslachtoffer en onder andere OrCam, Ergra Low Vison en Brailleplan als ondertekenaars.

 

© 2019 |