ZieZo-beurs 2019 – 15 en 16 maart 2019

Over leven met minder zicht

DB-connect: Kennisplein in Horen en Zien

DB-connect
In de stand van DB-connect bundelen Bartiméus, GGMD, Kalorama, Kentalis en Visio samen met de Oogvereniging OOR & OOG hun kennis en ervaring voor mensen die beperkt zijn in horen én zien.

Thema: Anders waarnemen
Als je beperkt bent in horen én zien (doofblindheid) neem je vaak anders waar. In de stand van DB-connect gaan we hierop in. We laten je kunst voelen, je kunt meedoen met tactiele werkvormen, en we laten je ervaren wat Social Haptic Communication is.

Workshop ‘Op het lijf geschreven’
Lees voor meer informatie over onze workshop de informatie op vrijdag en de informatie op zaterdag.

Expositie ‘De kunst van zien’
In onze stand kun je genieten van de unieke expositie ‘De kunst van zien’. De kunstwerken zijn gemaakt door mensen met doofblindheid. Met behulp van een speciale bril en een koptelefoon kun je het schilderij op dezelfde wijze ervaren als de maker van het schilderij.

Doe mee met tactiele werkvormen
Op zaterdag halen we herinneringen boven door tactiele werkvormen in te zetten. Doe mee met ervaringsdeskundige de heer Van Doesburg in samenwerking met activiteitenbegeleidster Karen Fleuren.

Bekijk de dvd Landscape of Touch
We vertonen in onze stand de dvd Landscape of Touch. In deze film wordt tast in al zijn facetten getoond. Mensen met doofblindheid die met hun handen, hun voeten, hun hele lichaam, voelen worden in beeld gebracht.

Documentaire With blind faith to Santiago
Deze documentaire gaat over drie mensen met Usher die een pelgrimstocht van 200 km maken naar Santiago de Compostella. Lees voor meer informatie over deze documentaire de informatie op zaterdag.

Winnaar: gebaar voor de ZieZo-beurs
Wat wordt het naamgebaar voor de ZieZo-beurs? Vorig jaar hebben we op de beurs mensen gevraagd een gebaar te verzinnen. Dat gebaar hebben we op film genomen. Op vrijdag 16 maart om 13.00 uur maken we het winnende gebaar bekend.

Voor wie?
DB-connect en de Oogvereniging OOR & OOG zijn er voor mensen met een beperking in horen én zien, familieleden, vrienden, professionals en andere betrokkenen.

In de stand van DB-connect werken de volgende organisaties samen: Oogvereniging OOR & OOG, Bartiméus, GGMD, Kalorama, Kentalis en Visio.

 

© 2018 |