ZieZo-beurs 2018 – 16 en 17 maart 2018

Over leven met minder zicht

Veelgestelde vragen

Wanneer vindt de ZieZo-beurs plaats?
De beurs vindt plaats op 16 & 17 maart 2018. De beurs is op vrijdag 16 maart open van 10:15 – 16:30 en op zaterdag 17 maart van 10:00 tot 15:30.

Waar vindt de ZieZo-beurs plaats?
De beurs vindt plaats in het Beatrixgebouw te Utrecht. De beurs is het makkelijkst te bereiken via het openbaar vervoer, omdat het Beatrixgebouw direct naast/aan het Centraal Station Utrecht is gebouwd. Klik hier voor een routeplanner voor het OV. Wanneer u met de auto komt, kunt u in de omgeving van het Beatrixgebouw parkeren. Voor informatie over parkeren kunt u hier klikken. Hebt u een routeplanner nodig naar het Beatrixgebouw? Klik dan hier.

Wat is het adres van het Beatrixgebouw?
Croeselaan 6a, 3521 CA Utrecht.

Waar kan ik parkeren?
Wanneer u het Beatrix Gebouw bezoekt, kunt u gebruik maken van de parkeergelegenheid op het Jaarbeursterrein. Bij Jaarbeurs Utrecht zijn 6.500 parkeerplekken verdeeld over de parkeerterreinen P1 tot en met P4. Bezoekt u het Beatrixgebouw of het Beatrix Theater, dan kunt u het beste parkeren op parkeerterrein P1 of P3. Deze twee parkeerterreinen liggen aan de Croeselaan. De dichtstbijzijnde invalide parkeerplek vindt u op P3.

Bij het betreden van het parkeerterrein ontvangt u bij de slagboom een parkeerkaart, die u aan het einde van uw bezoek bij een van de parkeerautomaten activeert om uit te kunnen rijden. Het parkeertarief bedraagt € 4,00- per uur met een maximum van € 16,50- voor de gehele dag. Er zijn automaten waar u alleen kunt pinnen en er zijn automaten waar u zowel met pin (een pinpas) als met contant geld kunt betalen. Dit wordt boven de automaten aangegeven.

Wist u dat u ook vooraf een parkeerplaats kan reserveren? Daarmee bent u altijd verzekerd van een plek en bent u voordeliger uit. Een online gereserveerde parkeerkaart kost namelijk €15,50. Klik hier om online parkeerplek te reserveren.

Waar kan ik parkeren met mijn mindervaliden parkeerkaart?
Op P3 kunt u terecht met de gehandicaptenparkeerkaart. Bij uw terugreis kunt u zich melden aan de intercom, u wordt dan verder geholpen. Bekijk de plattegrond welk terrein het beste geschikt is voor uw bezoek. Op P3 is een aantal vaste parkeerplekken gereserveerd voor mindervalide bezoekers.

Zijn er rolstoelen beschikbaar voor beursbezoek?
In en rond Jaarbeurs zijn vanzelfsprekend voorzieningen aanwezig voor minder validen. Op ons complex is bijvoorbeeld een aantal rolstoelen beschikbaar, zodat u zich prettig kunt verplaatsen. U vindt deze rolstoelen in het hallencomplex en in het Beatrixgebouw. In het Beatrixgebouw kunt u zich melden bij de Receptie. Het is helaas niet mogelijk om rolstoelen van tevoren te reserveren.

Babycare
In het Beatrixgebouw is een gelegenheid aanwezig voor babycare. U mag zich hiervoor melden bij de receptie, hier ontvangt u de sleutel, voor de speciaal ingerichte kamer.

Waar kan ik pinnen?
In de centrale hal bij Entree Oost van het complex van Jaarbeurs Utrecht, aan de overkant van de Croeselaan, vindt u pinautomaten van ABN AMRO en de ING Bank. Ook aan het begin van de stationshal vindt u meerdere pinautomaten.

Waar kan ik terecht voor gevonden/verloren voorwerpen?
Bent u iets vergeten of verloren tijdens uw bezoek bij ons, vind dit snel en eenvoudig terug via iLost. Zie de site

Beschikt het Beatrixgebouw over kluisjes?
In het Beatrixgebouw zijn geen kluisjes beschikbaar. Wel kunt u uw spullen afgeven bij de garderobe. Dit is een bewaakte garderobe gelegen naast de receptie. Tegen een geringe vergoeding (€ 1,50 contant op PIN) kunt u hier uw jas ophangen.

Hoe kom ik aan toegangskaarten?
Toegangskaarten zijn voor aanvang van de beurs gratis te bestellen op de pagina Kaarten en informatie bestellen. Wanneer u zich van te voren niet heeft geregistreerd betaalt u bij de entree van de beursvloer € 7,50 per persoon of in de vorm van een gift via een machtigingsformulier. 

Hoe moet ik mij aanmelden als ik met een groep kom?
Een toegangskaart is geldig voor meerdere personen, mits zij de beurs tegelijk betreden. Voor een groep hoeft dus maar één iemand zich aan te melden en bij de aanvraag aan te geven voor hoeveel personen bedoeld is. Als het aantal personen wijzigt, kunt u dit op de toegangskaart aanpassen. Een toegangskaart aanvragen kan op de pagina Kaarten en informatie bestellen.

Heeft mijn begeleider ook een toegangskaart nodig?
Bij het aanvragen van toegangskaarten kunt u aangeven met hoeveel personen u de beurs bezoekt inclusief uw begeleider. Mits u tegelijk binnenkort, heeft uw begeleider geen aparte toegangskaart nodig. Komt u met meer dan 2 personen kunt u opnieuw een reservering doen. Gratis kaarten aanvragen kan op de pagina http://www.ziezo.org/gratis-toegangskaarten/

Waarom moet ik een toegangskaart hebben?
Er zijn twee redenen waarom u een toegangskaart nodig heeft: Op deze manier weten wij wie er naar de beurs komen en houden we ongenode gasten buiten. Dit is belangrijk voor uw en onze veiligheid. Daarnaast krijgt u als bezoeker automatisch een uitnodiging en toegangskaart voor de volgende ZieZo-beurs toegestuurd.

Op welke dag is mijn toegangskaart geldig?
Bij uw aanvraag wordt niet gevraagd op welke dag u de beurs wilt bezoeken. U hoeft dus van te voren niet te bepalen op welke van de twee dagen u de beurs wilt bezoeken.

Is er horeca aanwezig?
De Jaarbeurs voorziet u van alle gemakken als het gaat om eten en drinken. Naast het Beatrixtheater vind u het restaurant Zeyn, waar u kunt ontbijten, lunchen, borrelen of dineren. In de omgeving van het Centraal Station kunt u natuurlijk ook terecht voor eten en drinken

Aan welke workshops kan ik deelnemen?
Net als voorgaande jaren zullen er weer verschillende workshops worden gegeven op de beurs.

Welke bedrijven en organisaties zijn aanwezig?
Op de pagina ‘Standhouders’ vindt u een overzicht van de reeds aangemelde bedrijven en organisaties. Let op, deze lijst is pas een aantal weken voor de beurs compleet. Een aantal weken voor de start van de beurs wordt alles ingepland dus u kunt deze plattegrond in de laatste weken voor de start van de beurs raadplegen.

Zijn er hulpmiddelen op de beursvloer aanwezig?
Er wordt niet voorzien in een Daisy-cd . Wel zijn er braille-plattegronden of grootletter plattegronden voor u aanwezig bij de informatiebalie en op verzoek persoonlijke begeleiding aanwezig die u graag begeleiden over de beursvloer. Op de beursvloer en naar de toiletten is voorzien in een geleide lijn.

Het Oogfonds draagt bij aan de toegankelijkheid van deze beurs door het mede mogelijk maken van een blindegeleidelijn op de beursvloer en het beschikbaar stellen van een groot-letterplattegrond.

Is er aanwijzing voor blinden op de vloer?
De buitenste ring van de beursvloer en belangrijke plaatsen zijn voorzien van geleidelijnen.

Is er een garderobe aanwezig?
Er is een betaalde garderobe aanwezig bij de beurs. Per jas kost dit € 1,50. U kunt betalen per PIN en contant.

Is er een pinautomaat aanwezig?
Helaas is op de beurs geen pinautomaat aanwezig. Bij de stands van de grote hulpmiddelenleveranciers en bij het cateringplein kunt u wel afrekenen met uw pinpas. In de centrale hal bij Entree Oost van het complex van Jaarbeurs Utrecht, aan de overkant van de Croeselaan, vindt u pinautomaten van ABN AMRO en de ING Bank. Ook aan het begin van de stationshal vindt u meerdere pinautomaten.

Is er persoonlijke begeleiding aanwezig?
Er is beperkt begeleiding om uw bezoek aan de beurs te vergemakkelijken. Ook zijn er vrijwilligers waar u vragen aan kunt stellen.

Zijn er rolstoelen aanwezig?
In het Beatrixgebouw zijn enkele rolstoelen beschikbaar. Wilt u gebruikmaken van een rolstoel, meldt u bij de receptie. Het is niet mogelijk om rolstoelen van tevoren te reserveren. Het Beatrixgebouw ligt gelijkvloers met de straat. U hoeft dus geen rekening te houden met trappen of liften.

Is er Wi-Fi aanwezig in het beurspand?
Jaarbeurs biedt u gratis onbeperkt gebruik van draadloos internet aan. Op het hele complex vindt u namelijk draadloos internet van KPN HotSpots.

Mogen we flyeren als commerciële partij of stichting zonder dat ik op de beurs sta?
U kunt alleen flyeren wanneer u standruimte hebt afgenomen. Zonder standruimte kunt u niet flyeren of andere commerciële activiteiten verrichten , dit mag zonder overleg met de organisator nooit buiten uw stand.

© 2018 |