ZieZo-beurs 2019 – 15 en 16 maart 2019

Over leven met minder zicht

Kom naar de Oogvereniging-talkshow ‘Een en al oog’

Op vrijdag 15 maart vindt op de ZieZo-beurs tussen 13:30 uur en 16:00 uur de Oogvereniging-talkshow ‘Een en al oog’ plaats. Wees erbij en maak kans op een weekend of midweek weg.

Welke ontwikkelingen zijn er op het gebied van hulpmiddelen en voorzieningen voor het werken met een visuele beperking? Wat vertel je wanneer en aan wie over je zichtproblemen, bijvoorbeeld op verjaardagsfeestjes, bij het online daten of op het schoolplein met andere ouders? Deze en andere onderwerpen komen aan bod tijdens de Oogvereniging-talkshow ‘Een en al oog’.
Tijdens de Oogvereniging-talkshow ‘Een en al oog’ gaan deskundigen en ervaringsdeskundigen met elkaar in gesprek over actuele thema’s op het gebied van het leven met een visuele beperking.

Programma
• 13.30 uur: start talkshow
• 14.00 uur: digitaal vaardig worden én blijven
• 14.30 uur: hulpmiddelen en voorzieningen bij het UWV. Nieuwe ontwikkelingen toegelicht door Ronald van Zijp, landelijk manager re-integratie en voorzieningen bij het UWV
• 15.00 uur: veilige oversteekplaatsen voor voetgangers. Met onder andere Herbert Tiemens, senior beleidsmedewerker fiets bij de Provincie Utrecht.
• 15.30 uur: audiodescriptie: film, theater en online video volgen als je de beelden niet (goed) kunt zien. Met onder andere Eveline Ferwerda, projectmanager Image in Sound bij het Bartiméus fonds
• 16.00 uur: communiceren over je visuele beperking. Wat vertel je wanneer en aan wie, bijvoorbeeld op verjaarsdagsfeestjes, bij het online daten en op het schoolplein met andere ouders?

De talkshow wordt gepresenteerd door Emiel Cornelisse (Radio 509). De genoemde tijden zijn indicatief.

Win een weekend of midweek weg
Komt u naar de Oogvereniging-talkshow Een en al oog, dan maakt u ook nog eens kans op een weekend of midweek weg in een Landal VisionVilla. Loten hiervoor zijn te verkrijgen tot vrijdag 15 maart 15.30 uur in de stand van de Oogvereniging op de ZieZo-beurs.

Waar & wanneer
De Oogvereniging-talkshow ‘Een en al oog’ wordt gehouden tijdens de ZieZo-beurs op vrijdagmiddag 15 maart 2019 in de hal van het Beatrixgebouw in Utrecht. Als bezoeker van de ZieZo-beurs kunt u de talkshow gratis bijwonen. De talkshow is daarnaast live te volgen via Radio 509.

© 2019 |