ZieZo-beurs 2019 – 15 en 16 maart 2019

Over leven met minder zicht

Veelgestelde vragen testpagina

+ Tickets

Als u uw ticket niet vooraf reserveert, is er een beperkt aantal tickets te koop bij de entree van de beurs. Deze tickets kosten €7,50. Bij de entree kunt betalen via een machtingsformulier. Wanneer u echter vooraf reserveert, is uw ticket gratis.

Als u uw ticket voor de ZieZo-beurs vooraf reserveert, is uw ticket helemaal gratis! Reserveren kan via deze website, klik daarvoor hier. Als u uw ticket niet vooraf reserveert, zijn er een beperkt aantal kaarten aan de deur verkrijgbaar. Deze tickets aan de deur kosten €7,50 en kunt u betalen in de vorm van een gift via een machtigingsformulier.

Vanwege het grote succes van de ZieZo-beurs in de afgelopen jaren, hopen wij dit jaar de drukte meer te kunnen reguleren en te verspreiden over de beursdagen. Daarom kunt u dit jaar naast het reguliere dagticket ook kiezen voor een middagticket. Beide soorten tickets zijn gratis, maar slechts beperkt beschikbaar. Het middagticket geeft u vanaf 13 uur totdat de beurs sluit entree tot de beursvloer.

De ervaring van vorige edities van de ZieZo-beurs leert daarnaast dat het in de middag wat rustiger is op de beurs. Dus wilt u meer kans op een rustiger beursbezoek of komt u slechts een paar uur naar de beurs? Dan is het middagticket voor u de ideale keuze.

Ja, dat kan uiteraard. Wij zorgen ervoor dat u nadat u even weg bent geweest weer toegang krijgt tot de beursvloer.

Ja, wanneer u niet in staat bent uw tickets te printen, dan mag u deze ook op uw smartphone laten zien. Wilt u voorafgaand aan uw beursentree alvast de schermhelderheid van uw telefoon zo hoog mogelijk zetten? Zo wordt uw ticket sneller herkent door de scanners, wat de doorstroom bij de entree bevordert.

Door iedere bezoeker een ticket te laten reserveren en deze bij de ingang te controleren, weten wij wie er komen en kunnen wij de veiligheid waarborgen. Ook kunnen wij zo een inschatting maken van de te verwachten drukte en deze zoveel mogelijk reguleren. Daarbij krijgt u via het opgegeven e-mailadres desgewenst het beursmagazine vooraf digitaal toegestuurd en houden wij u op de hoogte van praktische beursinformatie.

Ja, ook uw begeleider dient een gratis ticket te reserveren. We hebben dit voor u gemakkelijk gemaakt: per reservering kunt u voor meerdere personen (maximaal 4 per reservering) een ticket bestellen. Zo kunt u zowel voor uzelf als voor uw begeleider een ticket reserveren.

Nadat u uw reservering via deze website heeft afgerond, ontvangt u uw tickets automatisch op het door u opgegeven e-mailadres. Dit kan tot een dag duren.

Als u met een groep (groter dan 4 personen) komt, dient u meerdere aparte reserveringen te doen met aparte e-mailadressen. Per reservering kunt u namelijk maximaal vier tickets bestellen.

Het is helaas niet mogelijk één ticket voor beide beursdagen te bestellen. Wel kunt u indien gewenst via aparte reserveringen twee gratis losse tickets reserveren: 1 ticket voor de vrijdag en 1 ticket voor de zaterdag.

+ Locatie & bereikbaarheid

Het Beatrixgebouw ligt naast Utrecht Centraal Station. De locatie is dus ideaal te bereiken wanneer u met trein, bus of tram komt. Om uw reis met openbaar vervoer te plannen, klik hierDe looproute vanaf het station naar het Beatrixgebouw, vindt u door hier te klikken. Ook zorgen wij voor hosts aan de Jaarbeurszijde van het Centraal Station, onder meer bij het NS informatiepunt. Zij wijzen u graag de weg naar het Beatrixgebouw.

Om het Beatrixgebouw vanaf het station lopend te bereiken, dient u het station te verlaten aan de Jaarbeurszijde. Geleidelijnen zijn op een groot deel van de route aanwezig.

Wanneer u het station aan de Jaarbeurszijde verlaat komt u buiten uit op een hoog platform dat leidt naar het Beatrixgebouw. De trappen naar beneden kunnen als stijl worden ervaren, u kunt er daarom ook voor kiezen de roltrap of lift te gebruiken. Beneden aangekomen, loopt u rechtdoor, u kunt hiervoor de geleidelijnen volgen. U loopt langs het Beatrix Theater. Aan het einde van de straat (bij restaurant Zeyn) gaat u de hoek om naar links. Vanaf daar loopt u na ongeveer 50 meter rechtdoor, waarna u de ingang van het Beatrix-gebouw aan uw linkerhand kunt vinden.

Zie ook het handige instructiefilmpje met looproute: https://youtu.be/kfy58Cy8ioA

Er zijn zogeheten Kiss & Ride plekken evenals taxistandplaatsen gecreëerd tegenover de hoofdingang van het Beatrixgebouw waar u gebracht of opgehaald kunt worden. Het adres hiervan is Croeselaan 6A, 3521 CA, Utrecht.

Jaarbeurs beschikt over ruim 4.300 eigen parkeerplaatsen verdeeld over P1 tot en met P4 die 24/7 open zijn. Voor het bezoeken van de ZieZo-beurs kunt u het beste parkeren op P3 (navigatieadres: Van Zijstweg 21 – Utrecht), deze parkeerplaats ligt naast het Beatrixgebouw. Is P3 vol? Ook P1 (navigatieadres: Graadt van Roggenweg 400 – Utrecht) ligt dicht in de buurt van het Beatrixgebouw.

Het parkeertarief bedraagt €4,- per uur (of deel van het uur) voor de eerste 3 parkeeruren. Vanaf het 4e parkeeruur geldt het dagtarief van €16,50. Bij het inrijden ontvangt u een parkeerkaart. Hiermee kunt u bij vertrek betalen bij een van de parkeerautomaten op het terrein. Wist u dat u ook vooraf een parkeerplaats kunt reserveren? Daarmee bent u altijd verzekerd van een plek en bent u mogelijk ook voordeliger uit. Een online gereserveerde parkeerkaart kost namelijk €15,50. Reserveer via deze link uw parkeerplek.

Let op! Rondom de Jaarbeurs en het centrum van Utrecht geldt een milieuzone voor oudere personen- en bestelauto’s en vrachtwagens op diesel. Voorkom een hoge boete door eerst hier te controleren of uw auto of bus aan de milieueisen voldoet.

Voor een actuele routebeschrijving naar het Beatrixgebouw kunt u het beste deze pagina opnieuw raadplegen vlak voor de beurs in 2019. Er wordt namelijk gebouwd rondom het Beatrixgebouw en de Jaarbeurs, waardoor de aanrijroutes nog niet vaststaan. Voor een indicatie van uw reistijd en route, klik hier.

Het adres van het Beatrixgebouw is Croeselaan 6A, 3521 CA, Utrecht.

De ZieZo-beurs wordt gehouden in het Beatrixgebouw van de Jaarbeurs in Utrecht. Het adres van het Beatrixgebouw is Croeselaan 6A, 3521 CA, Utrecht.

+ Toegankelijkheid

De ZieZo-beurs wordt jaarlijks druk bezocht. De piekmomenten qua drukte verschillen ieder jaar, maar de ervaring leert dat u ’s middags vanaf 14 uur het meeste kans hebt op een rustig moment.

Ja zeker, als u een beursplattegrond in braille op prijs stelt, ontvangt u deze bij entree van de beurs.

Helaas is er geen opvang voor uw hulphond beschikbaar. Wel bevind er zich een plantsoen op loopafstand van de Jaarbeurs waar u uw hond kunt uitlaten. De weg naar deze plaats zal via borden worden aangegeven of door onze hosts aan u worden uitgelegd wanneer u hen daar om vraagt.

Voorafgaand aan de beurs wordt een beursplattegrond online gepubliceerd en krijgt u het beursmagazine toegestuurd, zodat u weet waar u welke stands en voorzieningen kunt vinden. Ook tijdens de beurs zijn er ter plekke plattegronden beschikbaar, indien gewenst ook in braille. Daarnaast zijn op de beursvloer geleidelijnen aangebracht (buitenring en belangrijke plekken). Tot slot zijn er hosts en vrijwilligers beschikbaar die u graag helpen de weg te vinden of uw vragen te beantwoorden.

Ja, het is mogelijk een rolstoel te lenen in het Beatrixgebouw. De Jaarbeurs heeft hiervoor een aantal rolstoelen beschikbaar. Voor het lenen ervan kunt u zich melden bij de receptie, die zich bij de hoofdingang van het Beatrixgebouw bevindt. Het vooraf reserveren van een rolstoel is helaas niet mogelijk.

Ja, uiteraard mag u uw scootmobiel ook meenemen op de beursvloer van de ZieZo-beurs.

Ja, de parkeerplaats P3 (navigatieadres: Van Zijstweg 21 – Utrecht) is dan de beste keuze wanneer u de ZieZo-beurs wilt bezoeken. Hier zijn ook aparte plaatsen voor mindervaliden. Is P3 vol? P1 (navigatieadres: Graadt van Roggenweg 400 – Utrecht) ligt eveneens in de buurt van het Beatrixgebouw. Op alle parkeerplaatsen van de Jaarbeurs kunt u met uw mindervalidenkaart gratis parkeren. Let op: de kaarthouder dient in de auto aanwezig te zijn.

+ Faciliteiten

Ja, Jaarbeurs biedt u gratis onbeperkt gebruik van draadloos internet aan in het Beatrixgebouw.

Om iets te eten of te drinken te nuttigen heeft u verschillende mogelijkheden. Allereerst biedt de Jaarbeurs cataringfaciliteiten aan op de beursvloer. In verband met de grote drukte kunt u hier helaas weleens te maken hebben met wachtrijen.

Wilt u verzekerd zijn van een plek waar u rustig en op uw gemak lekker kunt eten? Dan kunt u ook terecht bij Brasserie Zeyn, voor ontbijt, lunch, borrelen of diner. Deze smaakvolle brasserie grenst aan het Beatrixgebouw.

Een andere optie is zelfservicerestaurant SPEYS, tegenover het Beatrixgebouw, waar u terecht kunt voor onder meer baristakwaliteit cappuccino, een vers belegde sandwich, een Italiaanse pizza of een gourmetburger of een fris getapt hoppig biertje.

Nee, het Beatrixgebouw beschikt helaas niet over kluisjes. Wel kunt u spullen laten opbergen in de bewaakte garderobe, waarvoor u per item € 1,50 betaalt.

Ja, er is een betaalde garderobe aanwezig bij de beurs. Per item dat u wilt laten opbergen kost dit € 1,50. U kunt betalen per PIN en contant.

Ja, in het Beatrixgebouw is een kolfruimte aanwezig. Hier staan ook koelkastjes. De sleutel voor de kolfruimte kunt u ophalen bij de receptie van het Beatrixgebouw. De gastvrouw of -heer vertelt dan ook waar deze ruimte exact te vinden is.

In het Beatrixgebouw zijn helaas geen pinautomaten aanwezig. Maar in de centrale hal bij Entree Oost van het complex van Jaarbeurs Utrecht, aan de overkant van de Croeselaan, vindt u pinautomaten van ABN AMRO en de ING Bank. Ook aan het begin van de NS-stationshal vindt u meerdere pinautomaten.

+ Parkeren

De parkeerplaats P3 (navigatieadres: Van Zijstweg 21 – Utrecht) is de beste keuze wanneer u de ZieZo-beurs wilt bezoeken, hier zijn ook aparte plaatsen voor mindervaliden. Is P3 vol? P1 (navigatieadres: Graadt van Roggenweg 400 – Utrecht) ligt eveneens in de buurt van het Beatrixgebouw. Op alle parkeerplaatsen van de Jaarbeurs kunt u met uw mindervalidenkaart gratis parkeren. Let op: de kaarthouder dient in de auto aanwezig te zijn.

Ja, dit kan. Zo bent u altijd verzekerd van een plek. En komt u de hele dag naar de beurs? Dan bespaart u ook nog eens wat geld door uw parkeerplek vooraf te reserveren. Reserveren kan via www.jaarbeurs.nl/Parkeren.

Het parkeertarief op de parkeerplaatsen van de Jaarbeurs bedraagt € 4,- per uur (of deel van het uur) voor de eerste 3 parkeeruren. Vanaf het 4e parkeeruur geldt het dagtarief van €16,50. Bij het inrijden ontvangt u een parkeerkaart. Hiermee kunt u bij vertrek betalen bij een van de parkeerautomaten op het terrein.

Wist u dat u ook vooraf een parkeerplaats kunt reserveren? Daarmee bent u altijd verzekerd van een plek en bent u mogelijk ook voordeliger uit. Een online gereserveerde parkeerkaart kost namelijk €15,50. Reserveren kan via www.jaarbeurs.nl/Parkeren.

Jaarbeurs beschikt over ruim 4.300 eigen parkeerplaatsen verdeeld over P1 tot en met P4 die 24/7 open zijn. Voor het bezoeken van de ZieZo-beurs kunt u het beste parkeren op P3 (navigatieadres: Van Zijstweg 21 – Utrecht), deze parkeerplaats ligt naast het Beatrixgebouw. Is P3 vol? Ook P1 (navigatieadres: Graadt van Roggenweg 400 – Utrecht) ligt dicht in de buurt van het Beatrixgebouw.

Het parkeertarief bedraagt €4,- per uur (of deel van het uur) voor de eerste 3 parkeeruren. Vanaf het 4e parkeeruur geldt het dagtarief van €16,50. Bij het inrijden ontvangt u een parkeerkaart. Hiermee kunt u bij vertrek betalen bij een van de parkeerautomaten op het terrein. Wist u dat u ook vooraf een parkeerplaats kunt reserveren? Daarmee bent u altijd verzekerd van een plek en bent u mogelijk ook voordeliger uit. Een online gereserveerde parkeerkaart kost namelijk €15,50. Reserveer via deze link uw parkeerplek.

+ Programma

De workshops vinden plaats in subruimtes op de eerste verdieping van het Beatrixgebouw. Voorafgaand aan de beurs zal op deze website worden gepubliceerd welk workshops waar plaats zullen vinden. Dit wordt uiteraard ook aangegeven tijdens de beurs zelf, onze hosts wijzen u dan graag de juiste weg.

U hoeft zich niet vooraf in te schrijven voor een workshop. Alle workshops zijn vrij toegankelijk. De workshops worden ieder jaar echter wel zeer drukbezocht. Als u dus heel graag een bepaalde workshop wilt bijwonen, adviseren wij u om u vroeg te melden bij de betreffende workshopruimte.

Het bezoeken van de verschillende stands biedt u al een divers en actief programma, maar er is meer te doen op de ZieZo-beurs. Zo worden er door interessante sprekers workshops gehouden die u kunt bijwonen. Hiervoor hoeft u zich niet vooraf in te schrijven. Het totale beursprogramma, inclusief overzicht van de workshops en standhouderoverzicht, wordt in aanloop naar de beurs gepubliceerd.

In de aanloop naar de beurs in 2019 zullen wij het actuele standhoudersoverzicht publiceren op de pagina ‘Deelnemende standhouders’, klik hier om de pagina te bezoeken. De ervaring leert dat u een divers aanbod aan standhouders kunt verwachten op het gebied van low vision. Denk aan aanbieders van slimme hulpmiddelen, belangenorganisaties, informatieve organisaties, verenigingen, arbeidsbemiddelaars, hobby- of sportorganisaties, reisbureaus, onderzoeksinstellingen en vele anderen.

+ Openingstijden

Op zowel vrijdag 15 maart als zaterdag 16 maart 2019 is de beurs geopend van 10.00 uur tot 16.30 uur.

Let op! Er zijn ook middagtickets beschikbaar, waarmee u pas vanaf 13 uur toegang heeft tot de beurs.

De beurs vindt plaats op vrijdag 15 maart en zaterdag 16 maart 2019.

Load More

 

 

© 2019 |