ZieZo-beurs

Over leven met minder zicht

Vrijdag: 12.00 – 12.45 uur

Zaal: 210, 2e etage
‘Genieten van kranten en tijdschriften!’Bibliotheekservice Passend Lezen

De workshop wordt verzorgd door: Bibliotheekservice Passend Lezen
Inhoud workshop: Wil je blijven genieten van kranten en tijdschriften? Dan ben je bij Bibliotheekservice Passend Lezen aan het goede adres! Tijdens deze presentatie krijg je uitleg over de uitgebreide collectie landelijke kranten, regionale dagbladen en tijdschriften van Passend Lezen. Ontdek het aanbod aan titels en de verschillende manieren waarop deze gelezen kunnen worden. In audio, braille, grootletter en digitaal! En dit allemaal is mogelijk binnen het abonnement van Passend Lezen. Kortom; dit wil je niet missen!


Zaal: 218, 2e etage
‘Oogverblindend Mooi (uiterlijke verzorging incl. handige kleurenapp) ‘

De workshop wordt verzorgd door: Bartiméus
Inhoud workshop: een persoonlijke stijl ontdekken in kleding en make-up.


Zaal: 319, 3e etage
‘Ultimate Screen Access: hét alternatief voor Zoomtext Fusion en Supernova?’

De workshop wordt verzorgd door: Babbage
Inhoud workshop: Tijdens deze workshop wordt Ultimate Screen Access gedemonstreerd, het softwarepakket van Babbage voor vergroting, spraak en braille. USA is door Babbage zelf ontwikkeld om een stabiel en vooral vloeiend werkend alternatief te kunnen bieden voor bestaande softwarepakketten zoals Dolphin Supernova en Zoomtext Fusion. In de workshop worden zowel de sterke kanten als beperkingen van het hulpmiddel belicht. We gaan dieper in op de verschillen tussen de diverse softwarepakketten en mogelijkheden om deze in studie-, werk- en thuissituaties in te kunnen zetten.
Babbage levert als enige leverancier alle softwarepakketten voor vergroting, spraak en braille, zodat we een goede vergelijking kunnen maken tussen alle producten op de Nederlandse markt. Laat je in deze workshop verrassen als gebruiker of professional door de extreem snelle reactiesnelheid, stabiliteit en alle basisfunctionaliteiten die binnen werk-, studie- en thuissituaties noodzakelijk zijn.


Zaal: 322, 3e etageLogo Visio
‘Google Home – de slimme speaker, óók in de keuken’

De workshop wordt verzorgd door: Koninklijke Visio
Inhoud workshop: Je hoort het steeds vaker: spraakopdrachten doen via zogenaamde slimme speakers. Dat is ook in de keuken handig. Zet je timer, zoek recepten op en laat boodschappen bezorgen, allemaal met je stem. Voor slechtziende en blinde mensen is dit een prachtige ontwikkeling. Tijdens deze workshop laten we u zien en ervaren hoe zo’n slimme speaker werkt en wat u er allemaal mee kunt doen.

© 2021 |