ZieZo-beurs

Over leven met minder zicht

Vrijdag: 13.00 – 13.45 uur

Zaal: 210, 2e etage
‘Gesproken of vergrote ondertitels, gesproken boeken, kranten en veel meer.’

De workshop wordt verzorgd door: Solutions Radio
Inhoud workshop: Vaak begint slechtziendheid op te vallen als het lezen van de ondertiteling moeilijk wordt.
De letters zijn te klein en de tekst is vaak snel verdwenen. Lukt het lezen van de krant niet meer? Ook niet met een sterke loep?
Laat de krant dan voorlezen. In deze workshop demonstreren wij u verschillende Audiomaatjes waarbij onder andere de ondertiteling wordt vergroot of uitgesproken.
Ook laten we u zien hoe gemakkelijk het is om de boeken te laten voorlezen. Via Bibliotheekdienst Passend lezen is de dagelijkse krant zelfs gratis!


Zaal: 218, 2e etage 
‘Beter in je energie’

De workshop wordt verzorgd door: Bartiméus
Inhoud workshop: Zorgen voor een betere energiebalans. Over energieslurpers en -gevers.


Zaal: 319, 3e etage
‘Optimaal werken met een visuele beperking’

De workshop wordt verzorgd door: Babbage
Inhoud workshop:  In deze workshop krijg je aan de hand van wetenschappelijke theorieën, informatie uit de praktijk en persoonlijke ervaring praktische handvatten aangereikt om effectiever te werken met een visuele beperking. Onderwerpen zoals compensatievaardigheden, innovaties op het gebied van professionele hulpmiddelen, efficiënte werkprocessen en optimale informatieverwerking komen aan bod. De workshop wordt verzorgd door Joost van Loon van Babbage. Hij studeerde onder andere Personeelswetenschappen en Bedrijfskunde. De afgelopen jaren is hij als projectleider en adviseur betrokken bij een groot aantal werkplekken voor visueel beperkte medewerkers bij uiteenlopende organisaties in Nederland.


© 2021 |