ZieZo-beurs

Over leven met minder zicht

Vrijdag: 14.00 – 14.45 uur

Zaal: 210, 2e etage
‘Envision Smart-Glasses – Handsfree de wereld navigeren’

De workshop wordt verzorgd door: Envision
Inhoud workshop: Tijdens deze hands-on workshop laten we je zien hoe smart-glasses werken en ontdek je zelf hoe ze jouw leven een stuk gemakkelijker maken. Met behulp van de Glasses komt de Envision app tot leven, waardoor je handsfree de wereld om je heen navigeert. Probeer het zelf en lees allerlei soorten tekst, detecteer kleuren, scan barcodes en vind objecten en personen.


Zaal: 218, 2e etageorcam-logo
‘Met de OrCam MyEye kunt u weer lezen waar én wanneer u dat wilt’

De workshop wordt verzorgd door: Orcam (Michel Vloet – Regiomanager OrCam Nederland)
Inhoud workshop: OrCam verzorgt beide dagen een workshop over het gebruik van het innovatieve hulpmiddel. Tijdens de workshop wordt een demonstratie gegeven van de verschillende features waarover de mini-camera beschikt.

Een kleine spoiler: realtime geprinte of digitale teksten lezen en gezichten herkennen? Met de OrCam MyEye kunt u weer lezen waar én wanneer u dat wilt. Hoe? Al uw vragen worden graag beantwoord tijdens de workshop.


Zaal: 319, 3e etage
‘Succesvol studeren met een visuele beperking ‘

De workshop wordt verzorgd door: Babbage
Inhoud workshop: Tijdens deze workshop deelt Joost van Loon zijn persoonlijke ervaringen met het studeren met een visuele beperking. Hij werd in 2008 plotseling ernstig slechtziend en behaalde vervolgens zijn HBO Personeel en Arbeid, universitaire studie Personeelswetenschappen en de masterclass Bedrijfskunde. In de afgelopen acht jaar heeft hij vanuit Babbage een groot aantal scholieren en studenten geholpen met advies en Babbage Academy trainingen op het gebied van technologische hulpmiddelen en software. Je krijgt bij deze workshop praktische tips en adviezen, zodat jij ook nóg succesvoller kunt studeren!

Aansluitend vindt om 15:00 uur de borrel van de Oogvereniging plaats op het horecaplein waarin studerende en werkende jongeren met elkaar informeel ervaringen kunnen uitwisselen en netwerken.


© 2021 |