ZieZo-beurs

Over leven met minder zicht

Vrijdag: 15.00 – 15.45 uur

Slechtziend.nl

Zaal: 210, 2e etage
‘Innovatieve hulpmiddelen in ontwikkeling’

De workshop wordt verzorgd door: Slechtziend.nl
Inhoud workshop: In Samenwerking met Spraaklabels houdt lowvisionshop.nl een workshop met daarin een korte kennismaking met nieuwe en verbeterde hulpmiddelen geschikt voor verschillende leeftijden. Er wordt zoal gesproken over de samenwerking en de daaruit voortvloeiende ideeën voor nieuwe en verbeteringen van hulpmiddelen. Wij willen jullie graag kennis laten maken met onze de telefoon assistent, Android-app en andere ideeën laten horen. Wij denken graag samen met jullie na in deze workshop.


Zaal: 218, 2e etage
‘Feel good & be proud!’

De workshop wordt verzorgd door: Annemiek van Munster, schrijver& vlogster en zelf een jong slechtziende
Inhoud workshop: Ben je recent slechtziend geworden? Of ben je al jaren slechtziend en denk je alles wel te weten? Ervaringsdeskundige Annemiek van Munster (schrijver/vlogger) geeft een stoomcursus c.q. opfriscursus ‘slechtziend zijn’ waarin zij tips en inzicht geeft over het omgaan met je handicap (beeldvorming, hulp(middelen), sociaal netwerk, gevolgen, presentatie). Veel kwartjes zullen vallen en menig handvat wordt aangereikt. Deze workshop geeft je letterlijk, maar zeker ook figuurlijk een ruimere blik.


Zaal: 319, 3e etage
‘Innovaties in hulpmiddeltechnologie voor studie en werk’

De workshop wordt verzorgd door: Babbage
Inhoud workshop: In deze workshop deelt adviseur en trainer Abdel Bourehtit zijn kennis over de nieuwste technologische innovaties en hulpmiddelen voor gebruik tijdens jouw studie of werk. Verschillende high-tech producten worden gedemonstreerd. Abdel geeft onder andere informatie over de nieuwe, revolutionaire Polaris brailleleesregel waarmee je mobiel kunt beschikken over alle android apps. Ook demonstreert hij de geheel vernieuwde OrCam bril 2.0 My Eye die direct gedrukte teksten kan omzetten naar spraak. Hij laat je kennismaken met een nieuw alternatief softwarepakket voor vergroting, spraak en braille genaamd Ultimate Screen Access, wat door Babbage zelf ontwikkeld is. Hij sluit af met enkele handige low vision oplossingen zoals de MLS Tab mobiele boardcamera met Microsoft Surface tablet en het Vision Aid Readit Air leessysteem. Laat je verrassen door de moderne technologische mogelijkheden!


Zaal: 322, 3e etageLogo Visio
‘Visio Kennisportaal en Helpdesk pakken uit!’

De workshop wordt verzorgd door: Koninklijke Visio
Voor het derde jaar op rij deze workshop op de ZieZo-beurs en dat is niet voor niets. Het Visio Kennisportaal en de Helpdesk zijn dé bron van informatie en dé snelle lijn voor hulp op afstand voor slechtziende en blinde mensen. Dit jaar hebben we beide flink uitgebreid en er is nog meer op komst. Wilt u weten wat u er kunt halen, met welke vragen u er terecht kunt en wat we nog van plan zijn? Sla dan deze workshop zeker niet over.


© 2021 |