ZieZo-beurs

Over leven met minder zicht

Programma Innovatiecarrousel Bartimeús

12:30 – 13:00 uur                   Pitch van 6 innovaties
13:00 – 13:50 uur                   Roulatie 1 – Innovaties uitproberen en feedback

Roulatie 1 13:00 – 13:50 uur
VR verkenning (B)
Slimme deurbel (B)
Virtuele geleidelijn
EyeBeacons (B)
Envision AI
DropTop

VR verkenning
Een routebeschrijving bestaat vaak uit tekst of lijnen op een platte kaart. Wat als u volledig om u heen zou kunnen kijken, met zowel visuele als auditieve aanwijzingen? En niet alleen de route buiten, maar tot aan de wachtkamer? Test het uit en geef uw feedback!

Slimme deurbel
De slimme deurbel met vingerafdrukscanner laat u weten wie er voor de deur staat. U voelt aan trillingen op uw pols welke bekende u komt bezoeken. Deze ontwikkeling is speciaal voor mensen met een visuele en auditieve beperking.

Virtuele geleidelijn
Met deze prototype app is het mogelijk op de centimeter nauwkeurig te navigeren (zowel binnen als buiten). Dit is een revolutie voor mensen met een visuele beperking en opent de deur naar meer zelfstandigheid in de oriëntatie en mobiliteit voor deze doelgroep.

EyeBeacons
Wilt u in uw stad veilig van A naar B komen zonder hulp te hoeven vragen? De navigeer-app EyeBeacons wordt ontwikkeld om te onderzoeken welke informatie u nodig hebt om zelfstandig te navigeren. De app maakt gebruik van beacons en open source data. Uw feedback is van groot belang!

Envision AI
Deze app herkent met behulp van Artificiële Intelligentie (AI) teksten en leest deze voor; de app kan zeer gedetailleerd beeld beschrijven; de app herkent gezichten en persoonlijke voorwerpen; de app vertelt u ook hoe laat het is en wat voor weer het is.

DropTop
De DropTop is een felverlichte top die u om je taststok kunt schuiven. Hij helpt u om veilig langs fietsers te navigeren en laat anderen zien dat u er bent. Ook beschermt hij de punt van uw stok.

 


 

14:00 – 14:40 uur                   Pitch van 8 innovaties
14:40 – 15:30 uur                   Roulatie 2 – Innovaties uitproberen en feedback

Roulatie 2 14.40 – 15:30 uur
3D print Dedicon (B)
BraillePi (B)
Audiobal (B)
Urban bootcamp voor MVG (B)
Virtuele rateltikker
Eyesense
Emotiefluisteraar
Silent Ticker

3D Print Dedicon
Bij Dedicon maken we tactiele kaarten die ondersteuning bieden bij het voorbereiden van de route van bijvoorbeeld het station naar huis. Deze kaarten worden uitgebreid met markers die u zelf kunt plaatsen zodat het gemakkelijker wordt belangrijke plaatsen en routes op de kaart terug te vinden. Ook wordt de kaart multimodaal gemaakt door aan bepaalde locaties digitale informatie, audio en/of tekst, toe te voegen.

BraillePi
De BraillePi is een kleine computer om thuis of op school braille te leren. Elke letter of woord wordt uitgesproken. Er is een memorystick met oefeningen. Test hem uit!

Audiobal
Ook als je een visuele beperking hebt wil je lekker kunnen sporten. Deze geluidenbal is voorzien van audio die u met uw smartphone kunt instellen. Met de bal kun je een balspel spelen of bewegingsactiviteiten doen.

Urban Bootcamp
Lekker buiten in een groep werken aan je fitness! Deze bootcamp voor mensen met een visuele en verstandelijke beperking maakt gebruik van beacons, software en bestaand straatmeubilair.

Virtuele rateltikker
Lang niet bij elk kruispunt zijn er rateltikkers aanwezig waarmee u kunt horen of het verkeerslicht op groen of op rood staat. Met behulp van ‘computer vision’ kan dit innovatieve concept zien of het verkeerslicht op rood of groen staat en met 3d geluid hoort u een virtuele rateltikker zodat u veilig over kunt steken.

Eyesense
EyeSense is een app ontwikkeld om een persoonlijke zicht-buddy te zijn die gebruikers traint en gezichten en objecten herkent. De app gebruikt artificial intelligence met een unieke stem-interface; u kunt praten tegen de app en hij zegt terug wat hij ziet.

Emotiefluisteraar
Vraagt u zich ook wel eens af hoe je gesprekspartner zich voelt? De emotiefluisteraar bestaat uit een bril, een app en een trilapparaatje dat u laat weten hoe iemand naar u kijkt. Boos of blij? De intensiteit van de trilling geeft de intensiteit van de emotie weer.

Silent Ticker
Dit prototype wordt aan de voet van een voetgangers-verkeerslicht geplaatst. Door uw taststok tegen de Silent Ticker te houden ontvangt u trilsignalen die aangeven of het verkeerslicht op rood of groen staat en wanneer u veilig kunt oversteken. Ook geeft deze innovatie de ideale looprichting aan. 

© 2020 |