ZieZo-beurs

Over leven met minder zicht

Zaterdag: 11.00 – 11.45 uur

Zaal: 210, 2e etage
‘Innovatieve hulpmiddelen in ontwikkeling’

De workshop wordt verzorgd door: Slechtziend.nl
Inhoud workshop: In samenwerking met Spraaklabels houdt lowvisionshop.nl een workshop met daarin een korte kennismaking met nieuwe en verbeterde hulpmiddelen geschikt voor verschillende leeftijden. Er wordt zoal gesproken over de samenwerking en de daaruit voortvloeiende ideeën voor nieuwe en verbeteringen van hulpmiddelen. Wij willen jullie graag kennis laten maken met onze de telefoon assistent, Android-app en andere ideeën laten horen. Wij denken graag samen met jullie na in deze workshop.


Zaal: 218, 2e etage
‘Wayfinding de toekomst is nu’

(vind de weg met hulp van technologie).’

De workshop wordt verzorgd door: Bartiméus
Inhoud workshop: Wayfinding van de toekomst, zelfstandig uw weg weten te vinden op straat, maar ook bijvoorbeeld in een museum.


Zaal: 319, 3e etage
‘OrCam camerabril 2.0 My Eye voor studie en werk’

De workshop wordt verzorgd door: Babbage
Inhoud workshop: Vanaf 2018 is Babbage voor studie- en werksituaties dé officiële leverancier geworden van de OrCam bril. Dit betekent dat de innovatieve bril via Babbage mogelijk vergoed kan worden bij het UWV. In deze workshop demonstreert adviseur en trainer Fabian Lawalatta een groot aantal mogelijkheden van de vernieuwde OrCam bril versie 2.0 My Eye zoals het lezen van Powerpoints, omzetten van verschillende gedrukte teksten zoals readers en boeken naar spraak, lezen van ontoegankelijke informatie op een beeldscherm en het herkennen van personen tijdens een vergadering of in de klas. Hij geeft daarnaast informatie over de mogelijkheden voor een demonstratie bij je thuis, op school of het werk en de manier hoe je het hulpmiddel eventueel kunt aanvragen.


© 2021 |