ZieZo-beurs

Over leven met minder zicht

Zaterdag: 12.00 – 12.45 uur

Zaal: 210, 2e etage
‘Ontdek jouw Talent!’

De workshop wordt verzorgd door: CTalents 
Inhoud workshop: Ctalents kijkt naar welke talenten en competenties jij hebt en niet naar jouw beperking. Kom naar de workshop van Ctalents en wordt geïnspireerd door Iris van Marwijk. Zij leert je hoe jij achter jouw talent en competenties kan komen en deze kan inzetten bij jouw zoektocht naar werk. Ook zal zij vertellen hoe zij dit zelf heeft gedaan. Can you Ctalents?


Zaal: 218, 2e etage
‘Oogverblindend Mooi (uiterlijke verzorging incl. handige kleurenapp) ‘

De workshop wordt verzorgd door: Bartiméus
Inhoud workshop: een persoonlijke stijl ontdekken in kleding en make-up.


Zaal: 319, 3e etage
‘Ultimate Screen Access: hét alternatief voor Zoomtext Fusion en Supernova?’

De workshop wordt verzorgd door: Babbage
Inhoud workshop: Tijdens deze workshop wordt Ultimate Screen Access gedemonstreerd, het softwarepakket van Babbage voor vergroting, spraak en braille. USA is door Babbage zelf ontwikkeld om een stabiel en vooral vloeiend werkend alternatief te kunnen bieden voor bestaande softwarepakketten zoals Dolphin Supernova en Zoomtext Fusion. In de workshop worden zowel de sterke kanten als beperkingen van het hulpmiddel belicht. We gaan dieper in op de verschillen tussen de diverse softwarepakketten en mogelijkheden om deze in studie-, werk- en thuissituaties in te kunnen zetten. Babbage levert als enige leverancier alle softwarepakketten voor vergroting, spraak en braille, zodat we een goede vergelijking kunnen maken tussen alle producten op de Nederlandse markt. Laat je in deze workshop verrassen als gebruiker of professional door de extreem snelle reactiesnelheid, stabiliteit en alle basisfunctionaliteiten die binnen werk-, studie- en thuissituaties noodzakelijk zijn.


Zaal: 322, 3e etageLogo Visio
‘Visio Kennisportaal en Helpdesk pakken uit!’

De workshop wordt verzorgd door: Koninklijke Visio
Voor het derde jaar op rij deze workshop op de ZieZo-beurs en dat is niet voor niets. Het Visio Kennisportaal en de Helpdesk zijn dé bron van informatie en dé snelle lijn voor hulp op afstand voor slechtziende en blinde mensen. Dit jaar hebben we beide flink uitgebreid en er is nog meer op komst. Wilt u weten wat u er kunt halen, met welke vragen u er terecht kunt en wat we nog van plan zijn? Sla dan deze workshop zeker niet over.

© 2021 |