ZieZo-beurs

Over leven met minder zicht

Zaterdag: 13.00 – 13.45 uur

Zaal: 210, 2e etage
‘Gesproken of vergrote ondertitels, gesproken boeken, kranten en veel meer.’

De workshop wordt verzorgd door: Solutions Radio
Inhoud workshop: Vaak begint slechtziendheid op te vallen als het lezen van de ondertiteling moeilijk wordt.
De letters zijn te klein en de tekst is vaak snel verdwenen. Lukt het lezen van de krant niet meer? Ook niet met een sterke loep?
Laat de krant dan voorlezen. In deze workshop demonstreren wij u verschillende Audiomaatjes waarbij onder andere de ondertiteling wordt vergroot of uitgesproken.
Ook laten we u zien hoe gemakkelijk het is om de boeken te laten voorlezen. Via Bibliotheekdienst Passend lezen is de dagelijkse krant zelfs gratis!


Zaal: 218, 2e etage 
‘Beter in je energie’

De workshop wordt verzorgd door: Bartiméus
Inhoud workshop: Zorgen voor een betere energiebalans. Over energieslurpers en -gevers.


Zaal: 319, 3e etage
‘Optimaal werken met een visuele beperking’

De workshop wordt verzorgd door: Babbage
Inhoud workshop:  In deze workshop krijg je aan de hand van wetenschappelijke theorieën, informatie uit de praktijk en persoonlijke ervaring praktische handvatten aangereikt om effectiever te werken met een visuele beperking. Onderwerpen zoals compensatievaardigheden, innovaties op het gebied van professionele hulpmiddelen, efficiënte werkprocessen en optimale informatieverwerking komen aan bod. De workshop wordt verzorgd door Joost van Loon van Babbage. Hij studeerde onder andere Personeelswetenschappen en Bedrijfskunde. De afgelopen jaren is hij als projectleider en adviseur betrokken bij een groot aantal werkplekken voor visueel beperkte medewerkers bij uiteenlopende organisaties in Nederland.


Oogvereniging-borrel JONG – Horecaplein | vanaf 15.00 uur
Wil je ook wel eens praten met andere jongeren met een visuele beperking over onderwerpen als studeren, stagelopen en op jezelf wonen? Hier zijn een aantal jongvolwassenen, ieder in hun eigen fase van het leven, met wie je ervaringen kunt uitwisselen. Dit alles natuurlijk onder het genot van een drankje.

• Voor wie: iedereen die affiniteit heeft met deze doelgroep en zich jongvolwassen voelt.
• Wat is er te doen: er zijn verschillende jongvolwassenen die zich hieronder zullen voorstellen. Zij kijken uit naar jouw komst. Neem ook gerust vrienden mee. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd.
• Aanmelden: via info@oogvereniging.nl.

Gwenda:
“Mijn naam is Gwenda Wiersma (20 jaar oud) en vanaf mijn geboorte visueel beperkt. Ik ben studente Human Resource Management. Op dit moment ben ik druk bezig met mijn stage als jobcoach. Kom vooral gezellig langs om te praten over de stap van school naar studie, studiekeuze, het vinden van een stage etc. Natuurlijk ben je ook welkom als je gewoon gezellig wil praten en geen gerichte vraag hebt!”

Kristina:
“Ik ben Kristina (25 jaar) en bezig met mijn master Belastingrecht. Momenteel loop ik stage bij Rechtbank Den Haag. Tussen al het studeren door heb ik het ontzettend naar mijn zin bij mijn studentenvereniging en probeer ook lekker in beweging te blijven door hard te lopen bij Running Blind. Ik vertel je graag meer over rechten studeren als je blind bent: hoe die dikke wettenbundel het beste te tackelen met een brailleleesregel bijvoorbeeld of je weg te vinden in het oerwoud van jurisprudentie en literatuur. Maar ook over het seminar ‘Studying in Europe without borders’ dat ik via de Oogvereniging gevolgd heb in Frankfurt. Spreek ik je op de ziezobeurs?”

Max:
“In 2017 heb ik mijn studie rechten cum laude afgerond en heb werkervaring opgedaan bij verschillende organisaties. Begin maart begin ik als Trainee bij de gemeente Arnhem. Ook heb ik ervaren hoe het is om te revalideren bij Visio ’t Loo Erf. Heb jij een vraag over ‘van studie naar werk en alles er tussenin’, ik zie je op de beurs!”

Casper:
“Ik ben Caspar van den Berg en mijn visuele beperking werkt voor mij! In mijn opleiding en werk heb ik ervaren wat voor min- en pluspunten een visuele beperking heeft. Ook voor jou is een opleiding volgen en werken prima mogelijk. Wil jij weten hoe? Kom naar de jongeren borrel op de ziezobeurs!”


© 2021 |