ZieZo-beurs

Over leven met minder zicht

Houd de lijn vrij!

Houd de lijn vrij!

Kent u dit?
U gebruikt een geleidelijn en ineens voelt u dat er iets in de weg staat. Vaak zijn dit fietsen, koffers of reclameborden. Maar soms ook bouwhekken of zelfs auto’s. Dit levert voor mensen die slechtziend of blind zijn gevaarlijke situaties op.

Nog steeds houdt 56% van de mensen geen rekening met het vrijhouden van geleidelijnen. Daarom is de campagne ‘Houd de lijn vrij!’ ook dit jaar weer hard nodig. Doel is mensen bewust te maken van de functie van geleidelijnen en het belang deze vrij te houden.

Permanente tegel ‘Houd de lijn vrij!’
Gewoontes van mensen veranderen niet van de ene op de ander dag. Om ze te blijven herinneren aan het vrijhouden van geleidelijnen, ontwikkelt ‘Houd de lijn vrij!’ een permanente tegel met daarop het campagnepictogram en de tekst ‘vrijhouden’. In onze stand vindt u een prototype van deze tegel.

Ook obstakelvrije looproutes in uw gemeente?
Wilt u in uw gemeente meer aandacht voor het vrijhouden van geleidelijnen? En wilt u de permanente tegel bij uw gemeente onder de aandacht brengen? Dan is het tijd voor actie! Kom langs in onze stand, dan informeren we u graag hoe u in uw woonplaats ‘Houd de lijn vrij!’ kunt steunen en hoe u uw gemeente overtuigt van het belang van obstakelvrije looproutes.

Alvast meer weten over ‘Houd de lijn vrij?’
Kijk dan op houddelijnvrij.nl

© 2020 |