ZieZo-beurs

Over leven met minder zicht

Bibliotheekservice Passend Lezen

Genieten van boeken, kranten en tijdschriften!
Passend Lezen is de bibliotheek voor mensen met een leesbeperking. De collectie bevat boeken, kranten en tijdschriften in verschillende leesvormen. Variërend van streekromans tot detectives, van klassiekers tot de nieuwste bestsellers. Daarnaast biedt Passend Lezen ook bijna alle landelijke en regionale dagbladen én populaire tijdschriften je kunt beluisteren en/of digitaal gelezen kunt lezen. De gesproken lectuur is op verschillende manieren te beluisteren: via de Passend Lezen-app, de online player op de website of andere afspeelapparaten voor streaming én op Daisy-cd. Er is hiermee voor ieder wat wils.

Lees je in braille? De collectie brailleboeken bestaat uit ruim 20.000 titels. Je vindt hier klassiekers, maar ook recent verschenen boeken worden snel aan de collectie toegevoegd. Voor de beginnende braillelezers is er tevens een gevarieerde collectie beschikbaar. Daarnaast zijn er ook tijdschriften in braille en voelbare kaarten. Ga je op vakantie of wil je je eigen stad beter leren kennen? Klanten van Passend Lezen kunnen landkaarten, situatietekeningen en (stads)plattegronden in reliëf bestellen!

Speciaal voor de jeugd is er Superboek.nl. Hier vind je de jeugdcollectie met de nieuwste titels in diverse leesvormen en voor alle leeftijden. Handig geordend op leeftijd. Van de allerleukste kinderboeken tot aan literatuur voor school.

De gehele collectie van Passend Lezen is beschikbaar voor iedereen met een leesbeperking. Een lidmaatschap kost €30 per jaar voor volwassenen en is gratis voor kinderen tot 18 jaar. Dankzij alle verschillende leesvormen en de uitgebreide collectie, is en blijft leesplezier voor iedereen mogelijk! Lid worden? Ga naar www.passendlezen.nl/lidworden.

15-jarig jubileum
Op vrijdag 30 september viert Passend Lezen haar 15-jarig jubileum tijdens de ZieZo-Beurs. We maken er een feestelijke dag van met een divers ochtendprogramma, koffie, gebak én interessante workshops in de middag. We kijken ernaar uit om het jubileum samen met onze klanten te vieren. Meer informatie lees je op www.passendlezen.nl/jubileum.

Meer weten?
Website: www.passendlezen.nl
E-mail: klanten@passendlezen.nl

Volg ons op sociale media!
Facebook: https://www.facebook.com/passendlezen
Twitter: https://twitter.com/passendlezen
Instagram: https://www.instagram.com/passendlezen

© 2023 |