ZieZo-beurs

Over leven met minder zicht

Blinde liefde voor salsa

De salsa dansen – kan dat met een visuele beperking?
Jazeker! Blinde liefde voor salsa is een initiatief van Annemarie Nodelijk, zelf slechtziend én een enthousiast liefhebber van de salsa. Haar missie is om deze passievolle dans ook voor slechtzienden en blinden toegankelijk te maken. Sinds 2012 worden ‘non-visuele danslessen’ aangeboden in Rotterdam, inmiddels gevolgd door locaties in Amsterdam, Arnhem, Den Bosch, Haarlem, en nu ook in Utrecht.

De lessen worden gegeven door een ervaren docent. Tijdens de les word je als slechtziende of blinde gekoppeld aan een ziende partner. En dat werkt heel goed: ‘Mensen met een visuele beperking doen veel op gehoor en gevoel, de perfecte combinatie voor salsa. We laten ook de ziende dansers met een speciale bril op even ervaren hoe het is om te dansen met beperkt zicht, dat geeft hen een heel andere kijk op dansen!’

Blinde liefde voor salsa wordt mogelijk gemaakt door de Eye-opener foundation. Deze stichting is in het leven geroepen om (creatieve) projecten te organiseren voor blinden en slechtzienden, in samenwerking met goedzienden.

Nieuwsgierig geworden? Bezoek de stand van Blinde liefde voor Salsa op zie ZieZo-beurs voor een eerste kennismaking. Behalve nieuwsgierig ook enthousiast geworden? Check dan de website www.blindeliefdevoorsalsa.nl voor de locaties bij u in de buurt, of mail naar info@blindeliefdevoorsalsa.nl.

© 2023 |