ZieZo-beurs

Over leven met minder zicht

CBB

CBB logo

CBB, maakt lectuur en informatie toegankelijk

De CBB in Ermelo is gespecialiseerd in het toegankelijk maken van lectuur en informatie voor mensen met een leesbeperking. Lectuur en informatie wordt omgezet naar passende leesvormen als braille, grootletter en audio. De geschiedenis van de CBB gaat meer dan 100 jaar terug. In die tijd is veel kennis en expertise opgebouwd. Waar de CBB in het verleden een bibliotheek was, is de CBB uitgegroeid tot een veelzijdige en innovatieve organisatie die alle middelen beschikbaar heeft om leesbeperkingen te vervagen.

Collectie
De CBB zet boeken, kranten en tijdschriften om voor Bibliotheekservice Passend Lezen. Daarnaast heeft de CBB een eigen christelijke collectie, met daarin Bijbels, Bijbelse dagboeken, liedboeken, kranten en tijdschriften. Verder verkopen we unieke producten zoals de braille-agenda’s en de braille-grootletter kalender en allerlei voelbare wenskaarten. Niet alleen leuk om te voelen, maar ook leuk om te zien!

Meer dan woorden
De CBB maakt ook informatie van bedrijven, organisaties en overheid toegankelijk voor mensen met een leesbeperking. Voor mensen met een leesbeperking is het heel belangrijk dat communicatie meer is dan woorden alleen. Zijn zij belangrijk voor u? Is de informatie in uw organisatie, uw pand, toegankelijk voor iedereen in deze maatschappij? Wilt u daaraan bijdragen, maar weet u niet goed hoe? Dan kan de CBB u helpen. De CBB helpt bedrijven, organisaties en overheden met het toegankelijk maken van hun informatie en gebouwen, bijvoorbeeld door brieven en folders in braille, visitekaartjes met braille, voelbare bewegwijzering met braille, voelbare vluchtplannen en vele andere producten.

Contactinformatie
Telefoon: 0341 -56 54 77
Voor lezers: www.cbb.nl
Voor toegankelijkheid: www.braille.nl
Email: klantenservice@cbb.nl

© 2023 |