ZieZo-beurs

Over leven met minder zicht

DB-connect: Kennisplein beperking in Horen en Zien

DB-connect: kennisplein beperking in horen en zien

DB-connect is hét landelijke informatiepunt voor vragen over een beperking in horen én zien (doofblindheid). In onze stand bieden we verschillende activiteiten:

In de stand kunnen mensen met een beperking in horen én zien en hun naasten en begeleiders al hun vragen stellen. Daarnaast kun je bij DB-connect meedoen aan verschillende activiteiten.

Test je zintuigen en win iets lekkers
Als je niet of minder goed kunt horen en zien, leer je andere zintuigen beter in te zetten. Kom ruiken bij DB-connect! Weet jij alle geuren goed te raden? Dan maak je kans op een smakelijke prijs!

Mobiliteit en Social Haptic Communication (SHC)
Social Haptic Communication (SHC) is een aanvullende manier van communiceren voor mensen met een beperking in horen én zien. Met voeltekens wordt informatie gegeven. Ervaren wat dit is? Dat kan bij de stand van DB-connect: loop een kort parcours van A naar B, ondersteund door een begeleider.

Presentatie: het gebaar voor DB-Connect
Voor DB-connect bestond nog geen gebaar. Vorig jaar konden mensen hun idee voor een gebaar inzenden. Een jury van mensen met doofblindheid hebben het gebaar gekozen dat het beste past. Op vrijdag 13 maart om 14.00 uur presenteren we dit en reiken we de prijs uit aan de bedenker van het gebaar!

Binnen DB-connect werken de volgende organisaties samen:Bartiméus, GGMDKalorama, Kentalis en Visio.

© 2020 |