ZieZo-beurs

Over leven met minder zicht

Goalball Hercules

Goalball Hercules is onderdeel van de Utrechtse omnivereniging USV Hercules.

Goalball is een teamsport waarbij er niet gekeken mag worden. Hierdoor is dit een ideale teamsport voor zowel blinden, slechtzienden als goedzienden.

Een goalballveld is 18 meter lang en 9 meter breed. Twee drietallen verdedigen het doel dat op de gehele achterlijn staat en dus ook 9 meter breed is. Er wordt gespeeld met een bal met belletjes erin. Deze bal wordt onderhands zo hard mogelijk naar het doel van de tegenstander gegooid. Doordat alle spelers met een geblindeerde bril spelen is er niemand die iets ziet en wordt de sport dus volledig op gehoor gespeeld. Een officiële goalballwedstrijd duurt 2 keer 12 minuten zuivere speeltijd.

Voor de oriëntatie zijn er lijntjes op het veld getaped en verder zal je vooral met elkaar moeten samenwerken en communiceren. Goalball is een prachtig voorbeeld van een inclusieve sport voor jong en oud, blind en goedziend.

Binnen Goalball Hercules hebben we een leuke mix van jonge spelers, oudere spelers, ervaren spelers en spelers die net begonnen zijn.

Van harte welkom om eens mee te komen kijken of mee te trainen!

© 2023 |