ZieZo-beurs

Over leven met minder zicht

Robert Coppes Stichting

Logo Robert Coppes Stichting

Robert Coppes Stichting: samen zoeken naar wat er kan

De Robert Coppes Stichting ondersteunt volwassenen die een visuele beperking én bijna altijd bijkomende problemen hebben. Juist die combinatie maakt het leven vaak complex. Wij hebben ons gespecialiseerd in het begeleiden en behandelen van deze groep mensen. Onze aanpak is persoonlijk en gericht op individuele wensen zodat zij het leven kunnen leiden dat bij hen past. Samen zoeken we naar wat er kan, rekening houdend met beperkingen. Onze professionele drijfveer is om kennis en kunde op dit vlak te blijven ontdekken, ontwikkelen en delen.
Het servicekantoor van de Robert Coppes Stichting staat in Vught, hier zijn ook zeven woonvoorzieningen en twee dagbestedingscentra. Ambulante teams voor specialistische begeleiding werken in bijna heel Zuid-Nederland (vanuit de regio’s Sittard, Nijmegen, Breda en Vught).


Natuurlijk is er in onze stand op de ZieZo beurs informatie te vinden over de diverse vormen van ondersteuning die we bieden; bij het wonen, bij het vinden van passende dagbesteding of bij alledaagse zaken zoals het leren gebruiken van hulpmiddelen, het onderhouden van sociale contacten en het leren accepteren van en omgaan met beperkingen. Een aantal cliënten van onze ICT expertisegroep is op vrijdag rond het middaguur aanwezig om kennis en ervaringen op dit gebied met bezoekers te delen.

Al kennisgemaakt met Psyvisnet?

Ook professionals verwelkomen we graag. Onze projectleiders zijn aanspreekbaar om de projecten toe te lichten. Neem zeker ook even de tijd voor een rondleiding binnen Psyvisnet, het online kennisplatform dat we aan het implementeren zijn.

 

© 2021 |