ZieZo-beurs

Over leven met minder zicht

Running Blind

“Onze missie is de kwaliteit van leven van mensen met een visuele beperking te verbeteren door veilig hardlopen of Nordic Walking mogelijk te maken. De positieve effecten die bewegen heeft op het fysieke en mentale welbevinden moeten voor iedereen bereikbaar zijn, ook als je een visuele beperking hebt. In brede zin: bijdragen aan deelname door en integratie van mensen met een visuele beperking in de loopsport.”

De trainingen en andere activiteiten die door de stichting Running Blind (SRB) geïnitieerd worden, vinden plaats in regiogroepen die onderdeel zijn van reguliere atletiekverenigingen of loopgroepen. Maar als er (nog) geen regiogroep is in de woonplaats van de loper, gaan we samen onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om met een buddy te lopen. De meeste regiogroepen beginnen met een of twee lopers en groeien langzaam uit.

In een regiogroep is de mogelijkheid om in een groep te laten trainen en lopen; SRB brengt de specifieke kennis en ervaring over hardlopen met en visuele beperking in. Als er nog gene regiogroep in de woonplaats van de loper is, bieden we een ‘buddy aan huis’ clinic aan.

Veiligheid en ontspannen hardlopen in vertrouwen op je buddy staat bij ons voorop. Of je nu een absolute beginner bent of een ervaren loper, dat maakt geen verschil. Voor iedereen zoeken we een passende loopbegeleiding.

Op beide beursdagen zijn hardlopers met een visuele beperking aanwezig in de stand van Running Blind. Kom je ook even langs om met hen praten over hun ervaringen? Je hebt geen ervaring, dat is geen probleem en ook geen excuus. Alle hardlopers zijn ooit ook één keer voor de eerste keer het huis uitgegaan om te beginnen met hardlopen.

Eén run moet de eerste zijn. Vraag het maar aan onze lopers op de stand op de ZieZo-beurs.

Website: https://www.runningblind.nl

© 2023 |