ZieZo-Beurs

Over leven met minder zicht

Zaterdag: 10.30 – 11.00 uur

Studio 1 – XL:

Workshop:
Werken met minder zicht
Een workshop door Ronald van Zijp (UWV) en Jolanda Spaans (regiocoördinator Werk bij de Oogvereniging)

De Oogvereniging en UWV geven antwoord op vragen als: hoe vind en houd ik betaald werk, wanneer vertel ik over mijn visuele beperking en hoe kom ik aan hulpmiddelen?


Studio 2 – M 1

Workshop:
Genieten van onbeperkt leesplezier!
Een workshop door Janneke Bakker, relatiemanager bij Bibliotheekservice Passend Lezen

Wil je (blijven) genieten van de beste verhalen en je favoriete kranten en tijdschriften? Meedoen aan landelijke literaire campagnes én geïnspireerd worden over wat je kunt lezen? Dan ben je bij Bibliotheekservice Passend Lezen aan het goede adres! Tijdens deze presentatie krijg je uitleg over de uitgebreide collectie van Passend Lezen. Ontdek het aanbod aan titels, producten en de verschillende leesvormen. Allemaal mogelijk binnen het abonnement van Passend Lezen. Mis het niet!


Studio 3 – M 2

Workshop:
Alles over theatervoorstellingen en live audiodescriptie
Een workshop door Arlette Hanson van Komt het Zien!

Er zijn zoveel prachtige theatervoorstellingen in Nederland. Ook jij kunt daarvan genieten! Komt het Zien! maakt de beleving van theater mogelijk voor iedereen met een visuele beperking. Hoe? Arlette Hanson vertelt alles over live audiodescriptie, meet & feel inleidingen en audio-introducties. En over de komende voorstellingen zoals The Sound of Music, de Passiespelen en Titanic de Musical.


Studio 4 – Licentie 1

Workshop:
Nieuwste ontwikkeling in ondersteunende technologie voor slechtziende scholieren en studenten
Een workshop door Babbage

De ontwikkeling van technologische hulpmiddelen voor het gebruik in het onderwijs heeft in afgelopen jaar niet stil gestaan. Er zijn veel innovaties voor scholieren en studenten met een visuele beperking gelanceerd. Maak kennis met o.a. de nieuwste schoolsystemen, ontwikkelingen op het gebied van bordcamera’s en de nieuwe mogelijkheden van de diverse softwarepakketten voor vergroting, braille en spraak.  Ook staan we kort stil bij welke wearables, zoals Envision Glasses, handig zijn toe te passen in jouw situatie.


Studio 5 – Licentie 2

Workshop:
Hulpmiddelen voor slechtzienden
Een workshop door Charlotte Oorschot van Optelec.

Voor iedereen die nog niet zo goed weet wat er voor ondersteunende hulpmiddelen zijn en wat die voor je in het dagelijkse leven kunnen betekenen. Een overzicht van eenvoudig tot uitgebreid, oplossingen die u in het dagelijks leven meer zelfstandigheid bieden


Studio 6 – Licentie 3

Workshop:
Creatief op de tast?
Een workshop door Renske van Dokkum van Koninklijke Visio.

Kent u dat? Dat u door uw visuele beperking uw creatieve hobby niet meer kunt doen? Of dat u er geen plezier meer in heeft, omdat het moeite kost?
Sluit aan bij deze workshop en kom erachter hoe u door het inzetten van uw tast en andere tips en trucs (weer) kunt genieten van een creatieve activiteit. Ontdek welke creatieve activiteit bij u past en hoe u die op een ontspannen manier kunt doen.


Studio 7 – Licentie 4

Workshop:
De Envision App
Een workshop door Envision

Envision is een app voor de smartphone die het voor iedereen met een visuele beperking makkelijker maakt de wereld om hen heen te begrijpen door deze uit te spreken. De app gebruikt kunstmatige intelligentie om tekst te lezen, gezichten te herkennen, de omgeving te beschrijven, objecten te vinden, barcodes te scannen, kleuren te herkennen en nog veel meer. Het is de beste alles-in-één tool voor al je dagelijkse taken. Een product specialist van Envision demonstreert in het eerste half uur de nieuwste en coolste functies van de app.

© 2022 |