ZieZo-Beurs

Over leven met minder zicht

Zaterdag: 11.00 – 11.30 uur

Studio 1 – XL:

Workshop:
Steunpunt migranten
Een workshop door Amany Shalha (coördinator Steunpunt Migranten bij de Oogvereniging)

Hoe vind je als nieuwkomer met een visuele beperking je weg in Nederland, wat doet het Steunpunt Migranten en wat kun je zelf doen om migranten met een visuele beperking te helpen met hun taalvaardigheid?


Studio 2 – M 1

Workshop:
OrCam MyEye
Een workshop door Orcam. 

OrCam MyEye is uitgeroepen tot time best invention van 2019 en stelt mensen met een visuele beperking in staat om tekst te lezen, gezichten van vrienden en bekenden te herkennen, hun favoriete producten te identificeren, kleuren, bankbiljetten en meer te identificeren.

Tijdens deze workshop verstrekken professionals van OrCam alle informatie over de mogelijkheden met het apparaat en eventuele vergoeding via de zorgverzekeraar. Het is een showcase om alle functies te laten zien.


Studio 3 – M 2

Workshop:
Vergroting en spraak nodig bij het lezen en uw hobby’s? De verschillende oplossingen voor thuis en onderweg.
Een workshop door Edward Chin en Bernard Bremmer Lexima Reinecker Vision.

Ons Duitse moederbedrijf Reinecker produceert in Duitsland een grote variatie aan beeldschermloepen en digitale handloepen voor elke situatie. In deze workshop gaan wij de nieuwste oplossingen na. Van de compacte en inklapbare mezzo beeldschermloep, de Orcam voorleescamera tot de digitale handloepen van Mano-serie. Lexima Reinecker Vision biedt voor elke situatie een passend hulpmiddel.


Studio 4 – Licentie 1

Workshop:
Uniek in Nederland: Babbage Academy
Een workshop door Babbage. 

Wil jij je professionele computervaardigheden of non-visuele werkprocessen naar een hoger niveau tillen?  Babbage heeft 6 professionele trainingen ontwikkeld voor het verbeteren van vaardigheden die je in staat stellen optimaal om te gaan met het benodigde hulpmiddel in de studie- of werksituatie. Voorkom energieproblematiek, het niet goed kunnen uitvoeren van werkzaamheden en verlaagd werktempo. Met de trainingen leer je efficiënter werken en word je zelfredzamer!


Studio 5 – Licentie 2

Workshop:
Hulpmiddelen voor slechtzienden (vervolg)
Een workshop door Charlotte Oorschot van Optelec.

Voor iedereen die nog niet zo goed weet wat er voor ondersteunende hulpmiddelen zijn en wat die voor je in het dagelijkse leven kunnen betekenen. Een overzicht van eenvoudig tot uitgebreid, oplossingen die u in het dagelijks leven meer zelfstandigheid bieden


Studio 6 – Licentie 3

Workshop:
Ervaar zelf handige tips voor de broodmaaltijd
Een workshop door Anneloes Keesmaat en Laurie Barents van Koninklijke Visio.

Brood smeren en drinken inschenken kunnen een hele uitdaging zijn als u slechtziend of blind bent. Hoe bepaalt u hoeveel beleg u hebt? Hoe zorgt u dat uw beleg goed verdeeld is? En hoe weet u of uw glas vol is? Tijdens deze workshop laten we u met handige tips en trucs ervaren hoe u uw brood kunt smeren wanneer u slechtziend of blind bent. Dus zorg dat u brood en beleg bij de hand heeft, dan gaan we aan de slag!


Studio 7 – Licentie 4

Workshop:
De Envision Glasses
Een workshop door Envision

De Envision Glasses hebben de eigenschappen van de Envision App en nog meer samengebracht op op een smart bril waardoor je een onnavolgbare ervaring krijgt om hands-free de virtuele wereld om je heen tot je te nemen. Met unieke eigenschappen als realtime tekst herkenning en het kunnen maken van een videocall voor ondersteuning door familie of vrienden plaveit de Envison Glasses de weg voor de toekomst in draagbare technologie. Een product specialist van Envision demonstreert alle coole functies van de Envision Glasses in het tweede half uur.

© 2022 |