ZieZo-Beurs

Over leven met minder zicht

Zaterdag: 11.30 – 12.00 uur

Studio 1 – XL:

Workshop:
Albinisme
Een workshop door Hugo Vlielander en Lisa Luchtenberg van de Oogvereniging.

In hetzelfde weekend als ZieZo-online valt ook de International Albinism Awareness Day. Een mooie gelegenheid om onze splinternieuwe brochure over albinisme aan jullie te presenteren.


Studio 2 – M 1

Workshop:
Bestaande én innovatieve producten van Low Vision Shop, de webshop van Slechtziend.nl
Een workshop door Low Vision Shop

Graag presenteren wij jullie dit jaar via een speelse video een aantal hulpmiddelen. Van recent geïntroduceerd tot een hulpmiddel waarvan je zegt: ”Aha, wat handig.”. Onze ervaringsdeskundige Fleur neemt jullie graag mee in deze leuke video om jullie onder andere de nieuwe elektronische loep met voorleessysteem te laten zien en een nieuw opzetstuk voor op de taststok. Daarnaast zie je een aantal praktische producten in huis, Want thuiswerken hoort er nou eenmaal bij. Veel kijkplezier! En vergeet onze kortingsactie niet in het weekend van 11 t/m 14 juni 2021 via www.lowvisionshop.nl. Hopelijk ontmoeten we elkaar volgend jaarweer fysiek!


Studio 3 – M 2

Workshop:
Rivo en Feelspace: smartphone bedienen en je weg vinden
Een workshop door BlindMobility. 

Met Rivo, een apparaatje met 20 toetsen en geluidsfunctie ter grootte van een dikke bankpas, bedien je je smartphone zonder gepruts op het scherm. En met feelspace, een band met 16 trilmotoren die je rond je buik draagt, voel je voortdurend waar je heen moet lopen. Nieuwsgierig? In deze workshop vertel ik je alles over deze innovatieve oplossingen!


Studio 4 – Licentie 1

Workshop:
Waarom mobiele oplossingen winnen aan populariteit
Een workshop door Babbage

Ze zijn makkelijk mee te nemen naar huis, school of naar het werk en direct startklaar. Niet gek dus dat steeds meer mensen met een visuele beperking gebruik maken van mobiele oplossingen. We bespreken de mogelijkheden van de Envisions Glasses en de OrCam MyEye en hoe je ze optimaal gebruikt in verschillende situaties. Ook komt de eSight bril aan bod, deze bril biedt de perfecte oplossing voor veel situaties waarbij je bewegingsvrijheid nodig hebt. Ook laten we je kennismaken met de N-Vibe. De eerste vibrerende GPS voor blinden en slechtzienden.


Studio 5 – Licentie 2

Workshop:
Elektronische handlopen en andere mobiele loepen
Een workshop door Optelec.

Optelec ontwikkelt en produceert zelf veel mobiel oplossingen en biedt een uitgebreide keuze in elektronische handloepen. Ook de Orcam , de camera voor aan je bril komt ter sprake. Voor iedereen die een elektronische handloep gebruikt of wil gebruiken: waar kan je opletten bij de keuze, wat is het grote voordeel ten opzichte van een gewone handloep


Studio 6 – Licentie 3

Workshop:
Op zoek naar (ander) werk? Maak kennis met Visio Zicht op Werk
Een workshop door Rixt Kamma en Gabrie Schoen van Koninklijke Visio.

Bent u op zoek naar een baan? Of heeft u werk, maar zou u liever een andere uitdaging aangaan? Bent u eigenlijk heel blij met uw huidige functie, maar zijn er zaken die toch wat lastig blijken door uw visuele beperking? In deze workshop vertellen wij op welke manier Visio Zicht op Werk u kan helpen bij het beantwoorden van uw vragen. Daarbij denken we niet in beperkingen, maar altijd in mogelijkheden. Zorg dus dat u erbij bent en ontdek dat er vaak meer mogelijk is dan u denkt!


Studio 7 – Licentie 4

Workshop:
De Envision Glasses in de praktijk
Een workshop door Envision

Joy Barry, een gepassioneerde thuiskok en gebruiker van de Envision Glasses laat in het derde blok van 30 minuten zien hoe zij haar Envision Glasses gebruikt in haar keuken.

© 2022 |