ZieZo-Beurs

Over leven met minder zicht

Zaterdag: 12.00 – 12.30 uur

Studio 1 – XL:

Workshop:
Toegankelijke gezondheidszorg
Een workshop door Astrid Pieterse (coördinator Marketing Oogvereniging en projectleider PARVIS, een gezamenlijk project met de European Blind Union)

Het recht op toegankelijke gezondheidszorg is vastgelegd in het VN-verdrag Handicap dat Nederland heeft geratificeerd in 2016. Goed om te weten dat dit recht ook geldt in uitzonderlijke situaties zoals nu tijdens een pandemie. Hoe kun je dit recht voor jou laten werken?


Studio 2 – M 1

Workshop:
Veilig op de fiets met een visuele beperking
Een workshop door Wendy Potze, mobiliteitsinstructeur bij Bartiméus.

Denkt u ook dat slechtziendheid en fietsen niet samengaan? In de praktijk blijkt dat vaak mee te vallen. Wendy Potze, mobiliteitsinstructeur bij Bartiméus, geeft praktische tips en adviezen hoe mensen die slechtziend zijn toch veilig kunnen blijven fietsen. U kunt zelf ook vragen stellen via de chat.


Studio 3 – M 2

Workshop:
Brailleleesregel met ‘gewoon’ toetsenbord? Productiever met de nieuwste brailleleesregels van HumanWare
Een workshop door Ivar Illing en Bernard Bremmer van Lexima Reinecker Vision.

In februari 2021 heeft Lexima Reinecker Vision de nieuwe brailleleesregels van HumanWare geïntroduceerd op de Nederlandse markt. De nieuwe Brailliant BI 40X met Bluetooth 5 technologie en handige interne notitie- en leesfuncties. De Mantis Q40 is onze 40-cellige brailleleesregel met volledig qwertytoetsenbord en is in korte tijd heel populair geworden.


Studio 4 – Licentie 1

Workshop:
Praktische handvatten om effectiever te werken
Een workshop door Babbage

In deze workshop krijg je aan de hand van wetenschappelijke theorieën, informatie uit de praktijk en persoonlijke ervaring praktische handvatten aangereikt. Onderwerpen zoals compensatievaardigheden, efficiënte werkprocessen en optimale informatieverwerking komen aan bod. De workshop wordt verzorgd door Joost van Loon van Babbage. Hij werkt al jaren bij Babbage en heeft veel ervaring opgedaan bij de advisering van een groot aantal werkplekken en implementatie van ondersteunende technologieën bij bedrijven en overheid in Nederland.


Studio 5 – Licentie 2

Workshop:
Gesproken ondertiteling en daisy speler
Een workshop door Optelec.

Voor iedereen die graag naar TV / Netflix of wat anders kijkt en de ondertiteling niet meer goed kan lezen. En voor de lezer in het algemeen.


Studio 6 – Licentie 3

Workshop:
Visio Lunchcafé: Smart Home
Een workshop door Stefan Laureijssen van Koninklijke Visio.

Met een kop koffie in de hand, laptop op schoot en voeten op de tafel kunnen we het over van alles hebben dat met techniek te maken heeft. En dan in het bijzonder over Smart Home. Heeft u vragen over het bedienen van de thermostaat met uw smartphone? Of over slimme verlichting? Bent u benieuwd hoe slimme speakers uw dagelijks leven kunnen vergemakkelijken? Schroom niet en stel uw vragen tijdens deze speciale editie van het Visio Lunchcafé. Ook andere vragen over het gebruik van digitale hulpmiddelen in het dagelijks kunt u hier stellen.


Studio 7 – Licentie 4

Workshop:
Hoe verkrijg je de Envision Glasses in Nederland?
Een workshop door Envision

Tot slot vertelt de distributeur in Nederland van de Envision Glasses, Babbage, hoe het aanvraagproces verloopt van de Envision Glasses, van eerste demo tot instructie thuis, op je werk of op school.

© 2022 |