ZieZo-Beurs

Over leven met minder zicht

Zaterdag: 13.00 – 13.30 uur

Studio 1 – XL:

Workshop:
Webbox Multimedia speler – Simpele bediening, oneindig veel mogelijkheden
Een workshop door Theo Gramser van Solutions Radio.

De Webbox is een uniek hulpmiddel voor blinden en slechtzienden.  Met de Webbox luister je naar het laatste nieuws, kranten, tijdschriften, gesproken boeken, gesproken tv-ondertitels, radiostations en nog veel meer. Zo blijf je elke dag in contact met de wereld om je heen.


Studio 2 – M 1

Workshop:
OrCam MyEye
Een workshop door Orcam. 

OrCam MyEye is uitgeroepen tot time best invention van 2019 en stelt mensen met een visuele beperking in staat om tekst te lezen, gezichten van vrienden en bekenden te herkennen, hun favoriete producten te identificeren, kleuren, bankbiljetten en meer te identificeren.

Tijdens deze workshop geven professionals van OrCam achtergrondinformatie over het bedrijf. “Waar komen we vandaan, wat hebben we gedaan, waar staan we nu en waar gaan we naartoe?”


Studio 3 – M 2

Workshop:
Communicatie! Hoe is dat als je niet goed ziet EN hoort?
Een workshop door Martine Muizelaar en Charlotte van de Molengraft

Hoe is het leven als je niet goed ziet en hoort? Waar loop je tegenaan, maar ook: wat kun je eraan doen? Er zal een schrijftolk aanwezig zijn.


Studio 4 – Licentie 1

Workshop:
Innovaties in hulpmiddeltechnologie voor thuis, studie en werk
Een workshop door Babbage

Misschien heb je sinds kort te maken met een visuele beperking en weet je nog niet welke hulpmiddelen er op de markt zijn om je bijvoorbeeld te helpen te lezen. Mogelijk ben je al langer visueel beperkt maar wil je graag op de hoogte blijven van innovaties in hulpmiddelentechnologie? Dan is deze workshop iets voor jou. Maak kennis met het door Babbage ontwikkelde nieuwe softwarepakket voor vergroting, spraak en braille genaamd Ultimate Screen Access. Ook laten we handige low vision oplossingen de revue passeren zoals de OrCam Read, Voice2 en het Vision Aid Readit Air leessysteem.


Studio 5 – Licentie 2

Workshop:
Van beeldschermloep tot spraakondersteuning
Een workshop door Optelec.

Waarom een beetje spraakondersteuning je zoveel meer energie en mogelijkheden kan geven!


Studio 6 – Licentie 3

Workshop:
Muziek maken: dat doe je zo!
Een workshop door Simone Donker van Koninklijke Visio.

Musiceren is leuk, maar hoe doe je dat als je slechtziend of blind bent? Er zijn diverse methodes om een muziekinstrument te (leren) bespelen met een visuele beperking.
Heeft u bijvoorbeeld al eens gehoord van de letternotatie of de auditieve methode?
In deze workshop lichten we toe welke methodes zijn ontwikkeld en hoe ze werken. Zo kunt u bepalen met welke u aan de slag zou willen. Ook is er ruimte om vragen te stellen.


Studio 7 – Licentie 4

Workshop:
De Envision App
Een workshop door Envision

Envision is een app voor de smartphone die het voor iedereen met een visuele beperking makkelijker maakt de wereld om hen heen te begrijpen door deze uit te spreken. De app gebruikt kunstmatige intelligentie om tekst te lezen, gezichten te herkennen, de omgeving te beschrijven, objecten te vinden, barcodes te scannen, kleuren te herkennen en nog veel meer. Het is de beste alles-in-één tool voor al je dagelijkse taken. Een product specialist van Envision demonstreert in het eerste half uur de nieuwste en coolste functies van de app.

© 2022 |