ZieZo-Beurs

Over leven met minder zicht

Zaterdag: 13.30 – 14.00 uur

Studio 1 – XL:

Workshop:
Slechtziend op de (basis)school: camera-oplossingen voor kinderen en leerlingen
Een workshop door Jo Waalkens en Edward Chin van Lexima Reinecker Vision.

Als partner van Lexima heeft Lexima Reinecker Vision bijzondere aandacht voor schooloplossingen. Samen met gebruikers en ambulante begeleiders van Bartiméus en Visio hebben we onze schooloplossingen als de Veo Edu en de mezzo Edu zo verbeterd dat we altijd een maatoplossing kunnen bieden voor de situatie van uw kind of leerling. In deze workshop halen we de schooloplossingen voor het voetlicht en vertellen over hoe zij het verschil in de klas kunnen maken voor een slechtziende leerling.


Studio 2 – M 1

Workshop:
Slechtziend en het voordeel van een smartphone
Een workshop door Eliane Quartel, ervaringsdeskundige en Nancy Reening, specialist digitale toegankelijkheid bij Bartiméus.

Eliane Quartel, 58 jaar, vertelt hoe zij met hulp van Bartiméus en de huidige technieken de draad weer op heeft weten te pakken nadat zij plotseling slechtziend werd. Laat u inspireren door haar verhaal, kijk mee hoe zij haar smartphone gebruikt en stel vragen via de chat.


Studio 3 – M 2

Workshop:
Een kijkje achter-de-schermen van een blindentolk
Een workshop door Hilbert Geerling, blindentolk bij Komt het Zien!

Heb je een vraag aan de blindentolk of over live audiodescriptie? Dit is je kans! Hoe bereidt een tolk zich voor, is er een blindentolkenopleiding, gebeurt er wel eens iets geks, kunnen jullie ook in mijn theater komen tolken, hoe krijgt Komt het Zien! het voor elkaar dat we alle kostuums van Tineke Schouten mogen voelen? Je mag echt alles vragen! Stuur je vragen uiterlijk vrijdag 11 juni naar info@komthetzien.nl of bel 0513 650681. Of chat met ons op de digitale beursvloer. Blindentolk Hilbert geeft tijdens ZieZo-online antwoord én zal leuke anekdotes uit de praktijk vertellen.


Studio 4 – Licentie 1

Workshop:
Joost van Loon van Babbage deelt zijn persoonlijke ervaring over studeren met een visuele beperking
Een workshop door Babbage

Joost van Loon  werd in 2008 plotseling ernstig slechtziend. Hij behaalde vervolgens zijn HBO Personeel en Arbeid, een universitaire studie Personeelwetenschappen en de masterclass Bedrijfskunde. In de afgelopen acht jaar heeft hij vanuit Babbage een groot aantal scholieren en studenten geholpen met advies en Babbage Academy trainingen. Je krijgt bij deze workshop praktische tips en adviezen, zodat jij ook nóg succesvoller kunt studeren!


Studio 5 – Licentie 2

Workshop:
Vergrotingssoftware op je pc
Een workshop door Martijn Snoek van Optelec.

Optelec ontwikkelt zelf speciale software zoals Zoomtext. Waarom speciale software gebruiken? Algemene informatie voor wie graag met de pc werkt maar het niet meer zo goed ziet.


Studio 6 – Licentie 3

Workshop:
Ervaringen delen om anderen te helpen
Een workshop door Koninklijke Visio.

Katrien Quaegebeur is erg slechtziend en ervaringsdeskundige ambassadeur bij Visio. Wat zij als hulp vanuit Visio ervaren heeft tijdens haar eigen revalidatietraject, wil ze graag met lotgenoten delen. Daarom vertelt zij tijdens ZieZo-online haar verhaal, wat haar rol als ambassadeur inhoudt én betekent voor haar, maar ook voor Visio. Heeft u vragen over de inzet van ervaringsdeskundigen door Visio? Zou u graag in contact komen met een ervaringsdeskundige vanwege uw eigen revalidatietraject? Of wilt u misschien zelf ervaringsdeskundige vrijwilliger worden bij Visio? Zorg dan dat u bij deze workshop aansluit.


Studio 7 – Licentie 4

Workshop:
De Envision Glasses
Een workshop door Envision

De Envision Glasses hebben de eigenschappen van de Envision App en nog meer samengebracht op op een smart bril waardoor je een onnavolgbare ervaring krijgt om hands-free de virtuele wereld om je heen tot je te nemen. Met unieke eigenschappen als realtime tekst herkenning en het kunnen maken van een videocall voor ondersteuning door familie of vrienden plaveit de Envison Glasses de weg voor de toekomst in draagbare technologie. Een product specialist van Envision demonstreert alle coole functies van de Envision Glasses in het tweede half uur.

© 2022 |