ZieZo-Beurs

Over leven met minder zicht

Zaterdag: 14.00 – 14.30 uur

Studio 1 – XL:

Workshop:
Go- of Vo-box. Zegt u het maar, vergrote of gesproken ondertiteling
Een workshop door Derk Martens van Solutions Radio.

Laat de TV ondertiteling voorlezen of vergroten op je TV!
De Go-box/Vo-box is dé oplossing voor iedereen die problemen heeft met het lezen van de ondertiteling op televisie. De Vo-box vergroot de ondertiteling en de Go-box spreekt de ondertiteling voor je uit. Het apparaatje is simpel aan te sluiten en werkt met iedere tv en decoder. Kijk weer ontspannen naar je favoriete serie en film.


Studio 2 – M 1

Workshop:
Ontdek Superboek, Passend Lezen voor jeugd en jongeren
Een workshop door Janneke Bakker, relatiemanager bij Bibliotheekservice Passend Lezen

Voorlezen, zelf lezen of voorgelezen worden is voor kinderen leuk en belangrijk! Tijdens deze presentatie kom je alles te weten over de mogelijkheden voor kinderen en jongeren binnen de collectie van Passend Lezen. Van Voelboeken voor de allerkleinsten tot aan informatieboekjes voor een spreekbeurt of de leeslijst Nederlands op de middelbare school. En om niet te vergeten: alle leuke, grappige en spannende verhalen om van te genieten in een leesvorm naar keuze!


Studio 4 – Licentie 1

Workshop:
Technologische innovaties braille leesregels en printers
Een workshop door Babbage

In afgelopen decennia is er veel veranderd op het gebied van Braille. Wat maakt de nieuwe generatie braille leesregels zo innovatief? En wat speelt er nog meer op de markt? We nemen je mee met de verschillende ontwikkelingen en de nieuwste modellen zoals de b.note serie Braille Sense 6Braillepen Touch en de Basic Braille plus. Ontdek ook de nieuwste functies van printers die het mogelijk maken om zelfs wiskundige formules, grafieken en andere grafische afbeeldingen in braille te printen.


Studio 5 – Licentie 2

Workshop:
Verdieping Jaws/Fusion
Een workshop door Gert Jan van Barneveld en Amber Jansen van Optelec.

Voor de werkende/studerende of dagelijkse pc gebruiker: tips voor een optimaal gebruik van je Jaws en/of Fusion software.


Studio 6 – Licentie 3

Workshop:
Inclusief sporten volop in beweging
Een workshop door Ruud Dominicus en Wilbert van Dorresteijn van Koninklijke Visio.

Sporten is belangrijk, het houdt ons fysiek en mentaal gezond. Daarom werkt Visio samen met verschillende sportorganen aan inclusief sporten. Tijdens deze workshop vertellen we u de laatste stand van zaken. Ook delen we praktische tips over hoe u sporten en bewegen in uw omgeving kunt realiseren.
Weet u trouwens dat u met elke vraag over sporten met een visuele beperking terecht kunt bij de Visio-Helpdesk Bewegen en Sport? En heeft u weleens gehoord van het project “Zichtbaar Sportief” of “Buddy4blind” en wilt u weten of u hier iets aan heeft? Na deze workshop bent u weer helemaal op de hoogte.


Studio 7 – Licentie 4

Workshop:
De Envision Glasses in de praktijk
Een workshop door Envision

Joy Barry, een gepassioneerde thuiskok en gebruiker van de Envision Glasses laat in het derde blok van 30 minuten zien hoe zij haar Envision Glasses gebruikt in haar keuken.

© 2022 |