ZieZo-Beurs

Over leven met minder zicht

Zaterdag: 14.30 – 15.00 uur

Studio 1 – XL:

Workshop:
Sneller en prettiger werken met spraak, vergroting en andere tools? Lexima Reinecker Vision zorgt voor een duurzame aanpassing van uw werkplek!
Een workshop door Bernard Bremmer en Ivar Illing van Lexima Reinecker Vision.

Het passend maken van een werkplek wanneer u slechtziend of blind bent, vraagt om specifieke kennis en ervaring. Lexima Reinecker Vision past dagelijks werkplekken aan voor een optimale combinatie van de Windows functies, specifieke vergrotings- en spraaksoftware en de bedrijfsapplicaties die gebruikt worden. In deze workshop leggen wij onze werkwijze uit en lichten een aantal producten toe die wij geregeld toepassen.


Studio 2 – M 1

Workshop:
De telefoon efficiënter en makkelijk bedienen, met de Hable One!
Een workshop door Hable.

Het gebruik van de mobiele telefoon is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Met de Hable One ben je, ook onderweg, in staat om jouw gehele smartphone te besturen. De Hable One is kleiner dan welk braille toetsenbord dan ook en kan gebruikt worden voor zowel tekstinvoer als interne navigatie. Voor een uitgebreide uitleg heeft gebruiker Henk Abma deze video gemaakt.

In deze workshop wordt uitgelegd hoe de Hable One het gebruiken van de smartphone vergemakkelijkt en hoe jij er een kunt bemachtigen.


Studio 3 – M 2

Workshop:
Theaterquiz met audiodescriptie
Een workshop door Hilbert Geerling, blindentolk bij Komt het Zien!

Doe mee met de Komt het Zien! theaterquiz! Blindentolk Hilbert Geerling is de enthousiaste quizpresentator. Hij laat theaterfragmenten met audiodescriptie horen. Raad welke voorstellingen het zijn en maak kans op gratis theaterkaartjes met live audiodescriptie. Wil jij naar een leuke musical, een mooi toneelstuk of iets anders in het theater? Doe mee! Moeilijk? Hilbert geeft ook hints.


Studio 4 – Licentie 1

Workshop:
Ultimate Screen Access (USA): het alternatief voor Zoomtext Fusion en Supernova?
Een workshop door Babbage

Het softwarepakket Ultimate Screen Access  voor vergroting, spraak en braille is door Babbage zelf ontwikkeld. Het is een stabiel en vooral vloeiend werkend alternatief voor bestaande softwarepakketten zoals Dolphin Supernova en Zoomtext Fusion. In de workshop worden zowel de sterke kanten als beperkingen van dit hulpmiddel belicht. We gaan dieper in op de verschillen tussen de diverse softwarepakketten en mogelijkheden om deze in studie-, werk- en thuissituaties in te kunnen zetten.


Studio 5 – Licentie 2

Workshop:
Verdieping Jaws/Fusion (vervolg)
Een workshop door Gert Jan van Barneveld en Amber Jansen van Optelec.

Voor de werkende/studerende of dagelijkse pc gebruiker: tips voor een optimaal gebruik van je Jaws en/of Fusion software.


Studio 6 – Licentie 3

Workshop:
Titel volgt nog
Een workshop door Koninklijke Visio.


Studio 7 – Licentie 4

Workshop:
Hoe verkrijg je de Envision Glasses in Nederland?
Een workshop door Envision

Tot slot vertelt de distributeur in Nederland van de Envision Glasses, Babbage, hoe het aanvraagproces verloopt van de Envision Glasses, van eerste demo tot instructie thuis, op je werk of op school.

© 2022 |