ZieZo-beurs

Over leven met minder zicht

Vrijdag: 11.00 – 11.45 uur

Zaal 111 

Workshop:
Slimme apparaten, óók in de keuken

Een workshop door Koninklijke Visio

Je hoort het steeds vaker: spraakopdrachten doen via zogenaamde slimme apparaten. Dat is bijvoorbeeld ook in de keuken handig. Zet je timer, zoek recepten of kooktijd op, allemaal met je stem. Voor slechtziende en blinde mensen is dit een prachtige ontwikkeling. Tijdens deze workshop laten we zien welke slimme apparaten er zoal zijn en wat u er allemaal mee kunt doen. Ook kunt u deze zelf uitproberen om te ervaren wat bij u past. Doet u mee?


Zaal 211

Workshop:
Werken en niet (goed) kunnen zien. Met Vincent Bijlo en Ivar Illing.

Een workshop door Lexima Reinecker

Cabaretier/schrijver/podcastmaker Vincent Bijlo en Ivar Illing van Lexima Reinecker Vision Bespreken samen met ervaringsdeskundigen en experts van o.a. de Oogvereniging in dit rondetafelgesprek en opname voor de podcast de Brailliante Intermezzo wat er allemaal op je afkomt bij het vinden van een baan, de aanpassing van je werkplek, het aanvragen van hulpmiddelen en alle andere  zaken die je tegenkomt tijdens je werkende leven. Werk is zoveel meer dan het hebben van een baan: je doet mee in de samenleving, je doet sociale contacten op met collega’s en vrienden, je doet nieuwe ervaringen op, leert nieuwe vaardigheden  en je krijgt meer zelfvertrouwen.


Zaal 212

Workshop:
GuideConnect: eenvoudig computergebruik op een tablet, pc of tv

Een workshop door Dolphin

Ontdek GuideConnect, de sprekende computer die speciaal is ontworpen voor mensen met een visuele beperking. Tijdens deze workshop leert u hoe toegankelijk computergebruik kan zijn, zonder enige ervaring. Maak kennis met een wereld van toegankelijke informatie, communicatie en ontspanning.


Zaal 312

Workshop:
Wearables voor gezichtsherkenning, navigatie of voorlezen worden steeds populairder 

Een workshop door Babbage

In deze workshop demonstreren we een groot aantal mogelijkheden van diverse wearables. We leggen uit hoe je wearables het best kunt gebruiken in verschillende situaties, bijvoorbeeld thuis, onderweg, op school of op het werk. Daarnaast vertellen we uiteraard meer over de functies en verschillen tussen de wearables. In de workshops komen diverse innovaties aan bod zoals de Envision Glasses, N-vibe, OrCam Read en My Eye, Hable One en Esight. Ben je benieuwd of een wearable geschikt is voor jou? Dan is deze workshop zeker de moeite waard!

© 2023 |