ZieZo-beurs

Over leven met minder zicht

Vrijdag: 12.00 – 12.45 uur

Zaal 211

Workshop:
Van basisschool tot vervolgopleiding: hoe doe je dat als je niet (goed) ziet?

Een workshop door Lexima Reinecker

Cabaretier/schrijver/podcastmaker Vincent Bijlo en Ivar Illing van Lexima Reinecker Vision Bespreken samen met ervaringsdeskundigen en experts in dit rondetafelgesprek en opname voor de podcast de Brailliante Intermezzo wat er allemaal op je afkomt bij het volgen van onderwijs, het aanvragen van hulpmiddelen, het organiseren van aangepaste boeken en alle andere zaken die je als leerling en student tegenkomt. Het succesvol afronden van je opleiding is van groot belang voor je kansen later op de arbeidsmarkt.


Zaal 212

Workshop:
Tips en tricks: omgaan met slechtziendheid door schrijfster Annemiek van Munster

Een workshop door Ergra Low Vision

Schrijfster Annemiek van Munster geeft een ‘stoomcursus slechtziend zijn’. Met tips en inzichten geeft Annemiek slechtzienden en blinden die zoekende zijn of soms worstelen met hun beperking, meer zelfvertrouwen en handvatten voor acceptatie. Alle deelnemers krijgen een verrassende goodiebag!


Zaal 312

Workshop:
Ultimate Screen Access: de snelste vergrotings- en schermleessoftware voor blinden en slechtzienden

Een workshop door Babbage

Tijdens deze workshop demonstreren we de Ultimate Screen Acces software. Laat je in deze workshop verrassen door de zeer snelle reactiesnelheid, stabiliteit en de uiteenlopende functies die voor werk-, studie- en thuissituaties noodzakelijk zijn. De software is eenvoudig in gebruik met alle brailleleesregels en volledig af te stemmen op bedrijfsapplicaties en het werken op afstand. Ben je nieuwsgierig naar deze software voor jezelf of iemand anders? Dan zien we je graag bij deze workshop!  

© 2023 |