ZieZo-beurs

Over leven met minder zicht

Vrijdag: 15.00 – 15.45 uur

Zaal 211

Workshop:
Hoe blijf je prettig aan het werk

Een workshop door Bartiméus

In deze interactieve workshop ga je ontdekken hoe je je werk met enthousiasme en voldoende energie kunt blijven doen. Aan bod komen: visuele inspanning, het belang van werk dat bij jou past en balans werk & privé. Met praktische adviezen en inzichten uit relevant onderzoek. Je ontvangt een handige kaart met tips om meer energie over te houden waarmee je direct aan de slag kunt. Voor iedereen met verminderd zicht die prettig wil (blijven) werken. 


Zaal 212

Workshop:
Muziek, dansen en gezelligheid: kom salsadansen!

Een workshop door Blinde liefde voor salsa

Blinde liefde voor salsa verzorgt een workshop salsadansen speciaal voor mensen met 0 tot 100% zicht. Voor iedereen dus, want dansen doe je samen. Deze workshop is voor jong en oud goed te volgen, ook als je solo komt. Kom ervaren wat de kracht van salsa is!


Zaal 312

Workshop:
Technologische innovaties en ontwikkelingen op het gebied van hulpmiddelen

Een workshop door Babbage

In deze workshop deelt Dennis van Oers (adviseur bij Babbage) zijn kennis over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van technologische hulpmiddelen. Of het nu gaat om hulpmiddelen voor de thuissituatie, de studie of op het werk. Zo laat Dennis onder andere de nieuwste brailleleesregels zien en demonstreert hij de laatste wearables. Ook geeft hij oplossingen voor het mobiel lezen van gedrukte teksten en laat hij zien hoe de Hable One smartphone controller werkt – en nog veel meer. Een interessante en verrassende workshop dus, voor gebruiker en adviseur!

© 2023 |