ZieZo-beurs

Over leven met minder zicht

Zaterdag: 11.00 – 11.45 uur

Zaal 111 

Workshop:
Slimme apparaten, óók in de keuken

Een workshop door Koninklijke Visio

Je hoort het steeds vaker: spraakopdrachten doen via zogenaamde slimme apparaten. Dat is bijvoorbeeld ook in de keuken handig. Zet je timer, zoek recepten of kooktijd op, allemaal met je stem. Voor slechtziende en blinde mensen is dit een prachtige ontwikkeling. Tijdens deze workshop laten we zien welke slimme apparaten er zoal zijn en wat u er allemaal mee kunt doen. Ook kunt u deze zelf uitproberen om te ervaren wat bij u past. Doet u mee?


Zaal 211

Workshop:
Hoe blijf je prettig aan het werk

Een workshop door Bartiméus

In deze interactieve workshop ga je ontdekken hoe je je werk met enthousiasme en voldoende energie kunt blijven doen. Aan bod komen: visuele inspanning, het belang van werk dat bij jou past en balans werk & privé. Met praktische adviezen en inzichten uit relevant onderzoek. Je ontvangt een handige kaart met tips om meer energie over te houden waarmee je direct aan de slag kunt. Voor iedereen met verminderd zicht die prettig wil (blijven) werken.


Zaal 212

Workshop:
Gesproken of vergrote ondertiteling met de Go-of Vo-box en de Webbox, dé multimedia speler. 

Een workshop door Solutions Radio 

Solutions Radio heeft verschillende hulpmiddelen die uw leven aangenamer kunnen maken. Problemen met het lezen van de ondertiteling op tv, bij Netflix of Uitzending Gemist? De Go-box spreekt de ondertiteling voor je uit of laat de Vo-box de ondertiteling vergroten. Met de Webbox luistert u naar het laatste nieuws, kranten, tijdschriften, gesproken boeken, gesproken tv-ondertitels, radiostations en nog veel meer. Zo blijft u elke dag in contact met de wereld om u heen. De workshop wordt gegeven door Derk Martens.


Zaal 312

Workshop:
Wearables voor gezichtsherkenning, navigatie of voorlezen worden steeds populairder 

Een workshop door Babbage

In deze workshop demonstreren we een groot aantal mogelijkheden van diverse wearables. We leggen uit hoe je wearables het best kunt gebruiken in verschillende situaties, bijvoorbeeld thuis, onderweg, op school of op het werk. Daarnaast vertellen we uiteraard meer over de functies en verschillen tussen de wearables. In de workshops komen diverse innovaties aan bod zoals de Envision Glasses, N-vibe, OrCam Read en My Eye, Hable One en Esight. Ben je benieuwd of een wearable geschikt is voor jou? Dan is deze workshop zeker de moeite waard! 

© 2023 |