ZieZo-beurs

Over leven met minder zicht

Zaterdag: 12.00 – 12.45 uur

Zaal 211

Workshop:
Zien in het donker

Een workshop door Bartiméus

’s Avonds even een ommetje maken? Lastig als je moeite hebt met zien in het schemer en donker. Een expert geeft uitleg over oorzaken van verminderd nachtzien en hiervoor ontwikkelde hulpmiddelen. Van speciale lampen tot digitale nachtkijkers. Voor iedereen die in mindere of meerdere mate last heeft van verminderd nachtzien en interesse heeft in wat de markt te bieden heeft aan hulpmiddelen.


Zaal 212

Workshop:
Tips en tricks: omgaan met slechtziendheid door schrijfster Annemiek van Munster

Een workshop door Ergra Low Vision

Schrijfster Annemiek van Munster geeft een ‘stoomcursus slechtziend zijn’. Met tips en inzichten geeft Annemiek slechtzienden en blinden die zoekende zijn of soms worstelen met hun beperking, meer zelfvertrouwen en handvatten voor acceptatie. Alle deelnemers krijgen een verrassende goodiebag!


Zaal 312

Workshop: 
Ultimate Screen Access: de snelste vergrotings- en schermleessoftware voor blinden en slechtzienden  

Een workshop door Babbage

Tijdens deze workshop demonstreren we de Ultimate Screen Acces software. Laat je in deze workshop verrassen door de zeer snelle reactiesnelheid, stabiliteit en de uiteenlopende functies die voor werk-, studie- en thuissituaties noodzakelijk zijn. De software is eenvoudig in gebruik met alle brailleleesregels en volledig af te stemmen op bedrijfsapplicaties en het werken op afstand. Ben je nieuwsgierig naar deze software voor jezelf of iemand anders? Dan zien we je graag bij deze workshop!  

© 2023 |