ZieZo-beurs

Over leven met minder zicht

Zaterdag: 13.00 – 13.45 uur

Zaal 111 

Workshop:
Maak kennis met Visio Het Loo Erf

Een workshop door Koninklijke Visio

Heeft u vanwege uw visuele beperking een veelheid aan vragen? En wilt u hiermee graag aan de slag, zodat u weer mee kunt doen in de maatschappij? Maak dan tijdens deze workshop kennis met Visio Het Loo Erf; de enige plek in Nederland waar slechtziende en blinde volwassenen terecht kunnen voor intensieve revalidatie. Ook als er sprake is van bijkomende beperkingen als slechthorendheid, niet-aangeboren hersenletsel of een taalbarrière vanwege een migratieachtergrond. We nemen u mee langs de mogelijkheden en beantwoorden graag uw vragen over deze unieke vorm van revalidatie. Bent u erbij?


Zaal 211

Workshop:
Je weg vinden met de eZwayZ navigatie-app

Een workshop door Bartiméus

Ontdek de mogelijkheden van de indoor navigatie-app eZwayZ en ervaar zelf hoe deze app jou kan helpen om je te verplaatsen door publieke gebouwen zoals: stations, ziekenhuizen, scholen en winkelcentra. De workshop is bedoeld voor iedereen die verminderd zicht heeft en graag zelfstandig op pad wil kunnen gaan. De app bevindt zich in de testfase. Deelnemers kunnen zich na afloop opgeven als testgebruiker. De eZwayZ navigatie-app is genomineerd voor de Computable Awards 2022.


Zaal 212

Workshop:
Hoe vind je de weg op het station?

Een workshop door Oogvereniging

Een workshop van de Oogvereniging met ProRail over de vele mogelijkheden die er zijn om je weg te vinden op het station en het perron. Aan bod komen onder andere:

  • de nieuwe oversteeklijn
  • beschrijvingen van geleidelijnen
  • voelbare bordjes
  • stationsplattegronden
  • de NS Perronwijzer-app

Wat het beste bij je past, hangt af van hoeveel of weinig je ziet en hoe je reist: veel of weinig, alleen of meestal samen.


Zaal 312

Workshop:
Optimaal werken met een visuele beperking

Een workshop door Babbage

Deze workshop wordt verzorgd door Joost van Loon die zelf praktisch blind is en werkzaam als directeur bij Babbage. Hij heeft een groot aantal werkplekken ingericht voor medewerkers met een visuele beperking en ondersteunt ook organisaties bij het realiseren van de randvoorwaarden om medewerkers optimaal te laten functioneren met een beperking.

Er wordt zowel praktische informatie als inspiratie gedeeld waardoor je handvatten krijgt om optimaal te werken met een visuele beperking. Daarnaast is een professional van de Rabobank aanwezig om vanuit de praktijk hun visie te delen over inclusief werkgeverschap. Ook wordt informatie gedeeld over de mogelijkheden om te werken bij de Rabobank met een visuele beperking en hoe zij daarbij ondersteunen. Voor zowel werkgever, werknemer en zeker ook werkzoekende een zeer interessante workshop!

© 2023 |