ZieZo-beurs

Over leven met minder zicht

Zaterdag: 14.00 – 14.45 uur

Zaal 111 

Workshop:
Visio Kennisportaal en Helpdesk pakken uit!

Een workshop door Koninklijke Visio

Voor de derde keer op rij deze workshop op de ZieZo-beurs en dat is niet voor niets. Het Visio Kennisportaal en de Helpdesk zijn dé bron van informatie en dé snelle lijn voor hulp op afstand voor slechtziende en blinde mensen. Dit jaar hebben we beide flink uitgebreid en er is nog meer op komst. Wat dacht u van een koppeling met Orion Webbox of Google Home? Wilt u weten wat u er kunt halen, met welke vragen u er terecht kunt en wat we nog van plan zijn? Sla dan deze workshop zeker niet over.


Zaal 211

Workshop:
GuideConnect: eenvoudig computergebruik op een tablet, pc of tv

Een workshop door Dolphin

Ontdek GuideConnect, de sprekende computer die speciaal is ontworpen voor mensen met een visuele beperking. Tijdens deze workshop leert u hoe toegankelijk computergebruik kan zijn, zonder enige ervaring. Maak kennis met een wereld van toegankelijke informatie, communicatie en ontspanning.


Zaal 212

Workshop:
Hoe vind je de weg op het station in de toekomst?

Een workshop door Oogvereniging

Een workshop van de Oogvereniging met ProRail en PBTconsult over twee thema’s:

  • De proef met indoornavigatie op station Den Haag van afgelopen juni
  • Wat kan je doen om het station uit jouw gemeente nu en straks nog beter toegankelijk te maken?

Zaal 312

Workshop:
Succesvol studeren met een visuele beperking

Een workshop door Babbage

Tijdens deze workshop vertelt Joost van Loon hoe hij het studeren met een visuele beperking persoonlijk heeft ervaren. Joost werd in 2008 praktisch blind en heeft daarna verschillende studies afgerond. Sinds hij werkzaam is bij Babbage heeft hij al veel scholieren en studenten geadviseerd over het gebruik van ondersteunende technologie. Ook heeft hij diverse Babbage Academy trainingen verzorgd. 

Ben jij op zoek naar praktische tips hoe je als student of scholier met een visuele beperking onderwijs kunt volgen? Of wil je als professional weten hoe je studerende cliënten nóg beter kunt ondersteunen? Dan is deze workshop een aanrader! 

© 2023 |