ZieZo-beurs

Over leven met minder zicht

ZieZo-beurs 2022: steeds meer slimme hulpmiddelen voor mensen met een visuele beperking

Wie moet leven met minder zicht, wordt geconfronteerd met nogal wat beperkingen in het dagelijks leven. Om mensen met een visuele beperking te helpen hun leven zo optimaal mogelijk te leven zijn er gelukkig veel slimme hulpmiddelen beschikbaar. En dat aanbod blijft groeien. Op vrijdag 30 september en zaterdag 1 oktober vindt in Jaarbeurs Utrecht de ZieZo-beurs plaats. Tijdens de belangrijkste oogbeurs van Nederland presenteren diverse organisaties hun nieuwste aanbod aan visuele hulpmiddelen en diensten.

Er zijn veel organisaties aanwezig, van grote landelijke verenigingen tot kleine ondernemers, van oude bekenden tot jonge nieuwkomers. Van de ruim 100-jarige Bartiméus tot de net 1-jarige AYES. Al die organisaties delen dezelfde ambitie: het verbeteren van het leven met minder zicht.

Tijdens het evenement vertellen organisaties als Babbage, Ergra Low Vision, Iris Huys, Lexima Reinecker Vision, Low Vision Totaal, Optelec, Slechtziend.nl en Worldwide Vision over hun uitgebreide dienstenaanbod. Diverse start-ups demonstreren graag hun slimme apps, gadgets en wearables – van een slimme navigatie-app tot Nederlandssprekende huishoudelijke apparatuur. Zo zal AYES laten zien hoe hun innovatieve OKO-app werkt: deze app kan situaties op straat herkennen en blinden en slechtzienden helpen bij het navigeren. Een andere jonge onderneming, SeeFeel, presenteert haar speciale kledinglijn voor vrouwen met een visuele beperking. En Iris Huys bijvoorbeeld vertelt graag over voelbare en sprekende huishoudelijke apparatuur.

Kortom, er is veel te ontdekken op de ZieZo-beurs. Bezoekers kunnen ook meedoen aan diverse workshops en presentaties. Informatieve en praktische workshops worden onder andere verzorgd door:

  • Bartiméus (over nachtzien, indoor navigatie met eZwayZ en prettig blijven werken);
  • Visio (over blind boodschappen doen en blind koken);
  • Babbage (over het leren en studeren met een visuele beperking);
  • Blinde liefde voor salsa (salsadansen).

Klik hier om naar het volledige beursprogramma te gaan.

En er is nog iets bijzonders te beleven: op vrijdag 30 september viert Passend Lezen haar 15-jarig jubileum tijdens de ZieZo-beurs in het Beatrixgebouw. Ze maken er een feestelijke dag van met een divers ochtendprogramma, koffie, gebak én interessante workshops in de middag.

De ZieZo-beurs is voor blinden en slechtzienden, maar ook voor hun familie, vrienden en zorgverleners. Natuurlijk is er ook ruimte voor ontspanning, ontmoeting en gezelligheid. Meer informatie en gratis toegangskaarten zijn hier verkrijgbaar.

© 2023 |