ZieZo-beurs

Over leven met minder zicht

Veelgestelde vragen

Heeft u een praktische vraag over uw bezoek aan de ZieZo-beurs of over het reserveren van uw tickets? We helpen u graag verder! Op deze pagina vindt u makkelijk en snel antwoord op veel vragen. Kiest u daarvoor hieronder eerst het onderwerp waar uw vraag over gaat:

+ Tickets

We zien graag dat iedereen een goede ervaring heeft op de beurs. Omdat het op bepaalde momenten van de dag als erg druk ervaren wordt, is er besloten om per uur een maximaal aantal bezoekers naar binnen te laten. Op die manier kan iedereen genieten van een prettige beursdag!

Nee, helaas is dit niet mogelijk.

Als u uw ticket voor de ZieZo-beurs vooraf reserveert, is uw ticket helemaal gratis! Reserveren kan via deze website, klik daarvoor hier. Als u uw ticket niet vooraf reserveert, zijn er een beperkt aantal kaarten aan de deur verkrijgbaar. Toegang tot de beursvloer zonder vooraf gereserveerd ticket is dus niet gegarandeerd. De tickets aan de deur kosten €7,50 en kunt u betalen in de vorm van een gift via een machtigingsformulier.

Ja, dat kan uiteraard. Wij zorgen ervoor dat u nadat u even weg bent geweest weer toegang krijgt tot de beursvloer, op vertoon van u persoonlijke ticket.

Als u uw ticket niet vooraf reserveert, is er een beperkt aantal tickets te koop bij de entree van de beurs. Deze tickets kosten €7,50. Bij de entree kunt betalen via een machtingsformulier. Wanneer u echter vooraf reserveert, is uw ticket gratis.

Ja, wanneer u niet in staat bent uw tickets te printen, dan mag u deze ook op uw smartphone laten zien. Wilt u voorafgaand aan uw beursentree alvast de schermhelderheid van uw telefoon zo hoog mogelijk zetten? Zo wordt uw ticket sneller herkent door de scanners, wat de doorstroom bij de entree bevordert.

Door iedere bezoeker een ticket te laten reserveren en deze bij de ingang te controleren, weten wij wie er komen en kunnen wij de veiligheid waarborgen. Ook kunnen wij zo een inschatting maken van de te verwachten drukte en deze zoveel mogelijk reguleren. Daarbij krijgt u via het opgegeven e-mailadres desgewenst het beursmagazine vooraf digitaal toegestuurd en houden wij u op de hoogte van praktische beursinformatie.

Ja, ook uw begeleider dient een gratis ticket te reserveren. We hebben dit voor u gemakkelijk gemaakt: per reservering kunt u voor meerdere personen (maximaal 4 per reservering) een ticket bestellen. Zo kunt u zowel voor uzelf als voor uw begeleider een ticket reserveren.

Nadat u uw reservering via deze website heeft afgerond, ontvangt u uw tickets automatisch op het door u opgegeven e-mailadres. Dit kan tot een dag duren.

Als u met een groep (groter dan 4 personen) komt, dient u meerdere aparte reserveringen te doen met aparte e-mailadressen. Per reservering kunt u namelijk maximaal vier tickets bestellen.

Het is helaas niet mogelijk één ticket voor beide beursdagen te bestellen. Wel kunt u indien gewenst via aparte reserveringen twee gratis losse tickets reserveren: 1 ticket voor de vrijdag en 1 ticket voor de zaterdag.

+ Locatie & bereikbaarheid

Let op! Rondom de Jaarbeurs en het centrum van Utrecht geldt een milieuzone voor oudere personen- en bestelauto’s en vrachtwagens op diesel. Voorkom een hoge boete door eerst hier te controleren of uw auto of bus aan de milieueisen voldoet.

Komt u met de auto? Stel uw navigatiesysteem dan in op het naviagatieadres van parkeerplaats 3 (P3): Van Zijstweg 21 – Utrecht. P3 is de aanbevolen parkeerplaats wanneer u de ZieZo-beurs bezoekt. U kunt uw actuele route het beste plannen via Google Maps, klik daarvoor hier. Onderweg kunt u vanaf de Ring Utrecht ook de blauwe ANWB-borden volgen met ‘Jaarbeurs’ en ‘P3’. Is P3 vol? Dan kunt u het beste terecht op P1.

Om het Beatrixgebouw vanaf Utrecht Centraal Station lopend te bereiken, is in samenwerking met de Oogvereniging een gedetailleerde routebeschrijving voor u opgesteld, klik hier om deze gedetailleerde looproute te downloaden. Mocht u behoefte hebben aan begeleiding door een vrijwilliger om vanaf Utrecht Centraal Station naar het Beatrixgebouw te lopen, dan kunt u zich hiervoor vrijdag en zaterdag melden bij het bord ‘Meldpunt ZieZo-beurs’. U vindt dit meldpunt bij het NS-infopunt aan de Jaarbeurszijde van het station of vraag ernaar bij NS-medewerkers. Mocht u al gebruik maken van de reisassistentie van NS, dan zorgt uw reisassistent ervoor dat u bij het ZieZo-beurs meldpunt terecht komt. Bij het meldpunt staan vrijwilligers in opvallende oranje hesjes klaar om u naar de ZieZo-beurs te begeleiden.

Beknopte routebeschrijving

Om naar Beatrixgebouw te bereiken, dient u het station aan de Jaarbeurszijde te verlaten. Hier komt u buiten uit op een hoog platform dat leidt naar het Beatrixgebouw. De trappen naar beneden kunnen als stijl worden ervaren, u kunt er daarom ook voor kiezen de roltrap of lift te gebruiken. Beneden aangekomen, loopt u rechtdoor, u kunt hiervoor de geleidelijnen volgen. U loopt langs het Beatrix Theater. Aan het einde van de straat (bij restaurant Zeyn) gaat u de hoek om naar links. Vanaf daar loopt u ongeveer 50 meter rechtdoor, waarna u de ingang van het Beatrix-gebouw aan uw linkerhand kunt vinden.

Zie ook het handige instructiefilmpje met looproute dat ontwikkeld is door de Jaarbeurs: https://youtu.be/kfy58Cy8ioA

Het Beatrixgebouw ligt naast Utrecht Centraal Station. De locatie is dus ideaal te bereiken wanneer u met trein, bus of tram komt. Om uw reis met openbaar vervoer te plannen, klik hier.

Om het Beatrixgebouw vanaf Utrecht Centraal Station lopend te bereiken, is in samenwerking met de Oogvereniging een gedetailleerde routebeschrijving voor u opgesteld, klik hier om deze gedetailleerde looproute te downloaden. Mocht u behoefte hebben aan begeleiding door een vrijwilliger om vanaf Utrecht Centraal Station naar het Beatrixgebouw te lopen, dan kunt u zich hiervoor vrijdag en zaterdag melden bij het bord ‘Meldpunt ZieZo-beurs’. U vindt dit meldpunt bij het NS-infopunt aan de Jaarbeurszijde van het station of vraag ernaar bij NS-medewerkers. Mocht u al gebruik maken van de reisassistentie van NS, dan zorgt uw reisassistent ervoor dat u bij het ZieZo-beurs meldpunt terecht komt. Bij het meldpunt staan vrijwilligers in opvallende oranje hesjes klaar om u naar de ZieZo-beurs te begeleiden.

Hieronder volgt ook nog een korte routebeschrijving.

Om naar Beatrixgebouw te bereiken, volgt u in het station de borden met ‘Jaarbeurszijde’ om  aan de Jaarbeurszijde te verlaten. Hier komt u buiten uit op een hoog platform dat leidt naar het Beatrixgebouw. De trappen naar beneden kunnen als stijl worden ervaren, u kunt er daarom ook voor kiezen de roltrap of lift te gebruiken. Beneden aangekomen, loopt u rechtdoor, u kunt hiervoor de geleidelijnen volgen. U loopt langs het Beatrix Theater. Aan het einde van de straat (bij restaurant Zeyn) gaat u de hoek om naar links. Vanaf daar loopt u ongeveer 50 meter rechtdoor, waarna u de ingang van het Beatrixgebouw aan uw linkerhand kunt vinden.

Let op: komt u met een oudere dieselauto of dieselvrachtwagen naar de ZieZo-beurs? Rond de Jaarbeurs geldt een milieuzone, waardoor oudere dieselvoertuigen automatisch een hoge boete kunnen krijgen wanneer zij het gebied betreden. Check of uw voertuig aan de eisen voldoet via https://www.utrecht.nl/…/…/luchtkwaliteit/milieuzone-utrecht. Voldoet uw voertuig niet aan de toelatingseisen? Jaarbeurs parkeerterrein P2 valt buiten de milieuzone, daar mag u wel parkeren. Ook kunt u kiezen om te parkeren op een van de P+R’s van Utrecht en vanaf daar met het openbaar vervoer naar de Jaarbeurs te reizen.

Jaarbeurs beschikt over ruim 4.300 eigen parkeerplaatsen verdeeld over P1 tot en met P4 die 24/7 open zijn. Voor het bezoeken van de ZieZo-beurs kunt u het beste parkeren op P3 (navigatieadres: Van Zijstweg 21 – Utrecht), deze parkeerplaats ligt naast het Beatrixgebouw. Is P3 vol? Ook P1 (navigatieadres: Graadt van Roggenweg 400 – Utrecht) ligt dicht in de buurt van het Beatrixgebouw.

Het parkeertarief bedraagt €4,- per uur (of deel van het uur) voor de eerste 3 parkeeruren. Vanaf het 5e parkeeruur geldt op P1 en P3 het dagtarief van €20,00. Op P2 en P4 geldt vanaf het 4e parkeeruur het dagtarief van € 16,00. Bij het inrijden ontvangt u een parkeerkaart. Hiermee kunt u bij vertrek betalen bij een van de parkeerautomaten op het terrein. Wist u dat u ook vooraf een parkeerplaats kunt reserveren? Daarmee bent u altijd verzekerd van een plek. Klik hier om uw parkeerplek te reserveren.

Er zijn zogeheten Kiss & Ride plekken evenals taxistandplaatsen gecreëerd tegenover de hoofdingang van het Beatrixgebouw waar u gebracht of opgehaald kunt worden. Het adres hiervan is Croeselaan 6A, 3521 CA, Utrecht.

Het adres van het Beatrixgebouw is Croeselaan 6A, 3521 CA, Utrecht.

De ZieZo-beurs wordt gehouden in het Beatrixgebouw van de Jaarbeurs in Utrecht. Het adres van het Beatrixgebouw is Croeselaan 6A, 3521 CA, Utrecht.

+ Toegankelijkheid

Helaas is er geen opvang voor uw hulphond beschikbaar. U kunt uw hond uitlaten op de plantsoenstroken aan de Croeselaan. Dit is op loopafstand van de Jaarbeurs. Het Beatrixgebouw ligt aan deze straat.

De ZieZo-beurs wordt jaarlijks druk bezocht. De piekmomenten qua drukte verschillen ieder jaar, maar de ervaring leert dat u op zaterdagmiddag vanaf 14 uur de meeste kans hebt op een rustig moment.

Ja zeker, als u een beursplattegrond in braille op prijs stelt, ontvangt u deze bij entree van de beurs.

Voorafgaand aan de beurs wordt een beursplattegrond online gepubliceerd en krijgt u het beursmagazine toegestuurd, zodat u weet waar u welke stands en voorzieningen kunt vinden. Ook tijdens de beurs zijn er ter plekke plattegronden beschikbaar, indien gewenst ook in braille. Daarnaast zijn op de beursvloer geleidelijnen aangebracht (buitenring en belangrijke plekken). Tot slot zijn er hosts en vrijwilligers beschikbaar die u graag helpen de weg te vinden of uw vragen te beantwoorden.

Ja, het is mogelijk een rolstoel te lenen in het Beatrixgebouw. De Jaarbeurs heeft hiervoor een aantal rolstoelen beschikbaar. Voor het lenen ervan kunt u zich melden bij de receptie, die zich bij de hoofdingang van het Beatrixgebouw bevindt. Het vooraf reserveren van een rolstoel is helaas niet mogelijk.

Ja, uiteraard mag u uw scootmobiel ook meenemen op de beursvloer van de ZieZo-beurs.

Ja, de parkeerplaats P3 (navigatieadres: Van Zijstweg 21 – Utrecht) is dan de beste keuze wanneer u de ZieZo-beurs wilt bezoeken. Hier zijn ook aparte plaatsen voor mindervaliden. Is P3 vol? P1 (navigatieadres: Graadt van Roggenweg 400 – Utrecht) ligt eveneens in de buurt van het Beatrixgebouw. Op alle parkeerplaatsen van de Jaarbeurs kunt u met uw mindervalidenkaart gratis parkeren. Let op: de kaarthouder dient in de auto aanwezig te zijn.

+ Faciliteiten

Om iets te eten of te drinken te nuttigen heeft u verschillende mogelijkheden. Allereerst biedt de Jaarbeurs cateringfaciliteiten aan op de beursvloer. In verband met de grote drukte kunt u hier helaas weleens te maken hebben met wachtrijen.

Wilt u verzekerd zijn van een plek waar u rustig en op uw gemak lekker kunt eten? Dan kunt u ook terecht bij Brasserie Zeyn, voor ontbijt, lunch, borrelen of diner. Deze smaakvolle brasserie grenst aan het Beatrixgebouw.

Een andere optie is zelfservicerestaurant SPEYS, tegenover het Beatrixgebouw, waar u terecht kunt voor onder meer baristakwaliteit cappuccino, een vers belegde sandwich, een Italiaanse pizza of een gourmetburger of een fris getapt hoppig biertje.

Ja, er is een betaalde garderobe aanwezig bij de beurs. In de hal van het Beatrixgebouw vindt u een bewaakte garderobe waar u voor € 1,50 per item een jas en/of bagage kwijt kunt.

Ja, Jaarbeurs biedt u gratis onbeperkt gebruik van draadloos internet aan in het Beatrixgebouw.

Nee, het Beatrixgebouw beschikt helaas niet over kluisjes. Wel kunt u spullen laten opbergen in de bewaakte garderobe, waarvoor u per item € 1,50 betaalt.

Ja, in het Beatrixgebouw is een kolfruimte aanwezig. Hier staan ook koelkastjes. De sleutel voor de kolfruimte kunt u ophalen bij de receptie van het Beatrixgebouw. De gastvrouw of -heer vertelt dan ook waar deze ruimte exact te vinden is.

In het Beatrixgebouw zijn helaas geen pinautomaten aanwezig. Maar in de centrale hal bij Entree Oost van het complex van Jaarbeurs Utrecht, aan de overkant van de Croeselaan, vindt u pinautomaten van ABN AMRO en de ING Bank. Ook aan het begin van de NS-stationshal vindt u meerdere pinautomaten.

+ Parkeren

Let op: komt u met een oudere dieselauto of dieselvrachtwagen naar de ZieZo-beurs? Rond de Jaarbeurs geldt een milieuzone, waardoor oudere dieselvoertuigen automatisch een hoge boete kunnen krijgen wanneer zij het gebied betreden. Check of uw voertuig aan de eisen voldoet via https://www.utrecht.nl/…/…/luchtkwaliteit/milieuzone-utrecht. Voldoet uw voertuig niet aan de toelatingseisen? Jaarbeurs parkeerterrein P2 valt buiten de milieuzone, daar mag u wel parkeren. Ook kunt u kiezen om te parkeren op een van de P+R’s van Utrecht en vanaf daar met het openbaar vervoer naar de Jaarbeurs te reizen.

Jaarbeurs beschikt over ruim 4.300 eigen parkeerplaatsen verdeeld over P1 tot en met P4 die 24/7 open zijn. Voor het bezoeken van de ZieZo-beurs kunt u het beste parkeren op P3 (navigatieadres: Van Zijstweg 21 – Utrecht), deze parkeerplaats ligt naast het Beatrixgebouw. Is P3 vol? Ook P1 (navigatieadres: Graadt van Roggenweg 400 – Utrecht) ligt dicht in de buurt van het Beatrixgebouw.

Het parkeertarief bedraagt €4,- per uur (of deel van het uur) voor de eerste 3 parkeeruren. Vanaf het 5e parkeeruur geldt op P1 en P3 het dagtarief van €20,00. Op P2 en P4 geldt vanaf het 4e parkeeruur het dagtarief van € 16,00. Bij het inrijden ontvangt u een parkeerkaart. Hiermee kunt u bij vertrek betalen bij een van de parkeerautomaten op het terrein. Wist u dat u ook vooraf een parkeerplaats kunt reserveren? Daarmee bent u altijd verzekerd van een plek. Klik hier om uw parkeerplek te reserveren.

Het parkeertarief bedraagt €4,- per uur (of deel van het uur) voor de eerste 3 parkeeruren. Vanaf het 5e parkeeruur geldt op P1 en P3 het dagtarief van €20,00. Op P2 en P4 geldt vanaf het 4e parkeeruur het dagtarief van € 16,00. Bij het inrijden ontvangt u een parkeerkaart. Hiermee kunt u bij vertrek betalen bij een van de parkeerautomaten op het terrein. Wist u dat u ook vooraf een parkeerplaats kunt reserveren? Daarmee bent u altijd verzekerd van een plek. Klik hier om uw parkeerplek te reserveren.

De parkeerplaats P3 (navigatieadres: Van Zijstweg 21 – Utrecht) is de beste keuze wanneer u de ZieZo-beurs wilt bezoeken, hier zijn ook aparte plaatsen voor mindervaliden. Is P3 vol? P1 (navigatieadres: Graadt van Roggenweg 400 – Utrecht) ligt eveneens in de buurt van het Beatrixgebouw. Op alle parkeerplaatsen van de Jaarbeurs kunt u met uw mindervalidenkaart gratis parkeren. Let op: de kaarthouder dient in de auto aanwezig te zijn.

Ja, dit kan. Zo bent u altijd verzekerd van een plek. En komt u de hele dag naar de beurs? Dan bespaart u ook nog eens wat geld door uw parkeerplek vooraf te reserveren. Reserveren kan via www.jaarbeurs.nl/Parkeren.

+ Programma

Heeft u behoefte aan een rustige omgeving? Dan raden we u aan om later op de dag te komen. Bekijk hieronder welke aankomsttijd het beste bij u past. 

  •  Om 10:00 uur verwachten we grote drukte.
  • Rond 12:00 uur verwachten we dat de drukte iets afneemt.
  • Om 14:00 uur verwachten we een rustige beursvloer.

Het bezoeken van de verschillende stands biedt u al een divers en actief programma, maar er is meer te doen op de ZieZo-beurs. Zo worden er door verschillende organisaties en sprekers workshops gehouden die u kunt bijwonen. De workshops vinden zowel op vrijdag als zaterdag plaats op de 2e en 3e verdieping. U hoeft zich niet vooraf in te schrijven voor een workshop. Klik hier voor het gedetailleerde beursprogramma.

De workshops vinden plaats in subruimtes op de twee en derde verdieping van het Beatrixgebouw. In het beursprogramma op deze website kunt u lezen welk workshops waar plaats zullen plaatsvinden. Dit wordt uiteraard ook aangegeven tijdens de beurs zelf: onze hosts wijzen u dan graag de juiste weg of informeer ernaar bij de informatiebalie. Ook kunt u het programma vinden in het beursmagazine en op de grote posters die zijn opgehangen op de beursvloer.

U hoeft zich niet vooraf in te schrijven voor een workshop. Alle workshops zijn vrij toegankelijk. De workshops worden ieder jaar echter wel zeer drukbezocht. Als u dus heel graag een bepaalde workshop wilt bijwonen, adviseren wij u om u vroeg te melden bij de betreffende workshopruimte. Klik hier voor het programma en locaties van de workshops.

Het actuele standhoudersoverzicht kunt u vinden op de pagina ‘Deelnemende standhouders’, klik hier om de pagina te bezoeken. U kunt een divers aanbod aan standhouders kunt verwachten op het gebied van low vision. Denk aan aanbieders van slimme hulpmiddelen, belangenorganisaties, informatieve organisaties, verenigingen, arbeidsbemiddelaars, hobby- of sportorganisaties, reisbureaus, onderzoeksinstellingen en vele anderen. Zij kunnen u informeren over alle mogelijkheden als het gaat om wonen, werken, lezen, leren en ontspannen met een visuele beperking.

+ Openingstijden

Heeft u behoefte aan een rustige omgeving? Dan raden we u aan om later op de dag te komen. Bekijk hieronder welke aankomsttijd het beste bij u past. 

  •  Om 10:00 uur verwachten we grote drukte.
  • Rond 12:00 uur verwachten we dat de drukte iets afneemt.
  • Om 14:00 uur verwachten we een rustige beursvloer.

Op zowel vrijdag 13 maart als zaterdag 14 maart 2020 is de beurs geopend van 10.00 uur tot 16.30 uur.

Let op! Er zijn ook middagtickets beschikbaar, waarmee u pas vanaf 13 uur toegang heeft tot de beurs.

De beurs vindt plaats op vrijdag 13 maart en zaterdag 14 maart 2020.

Load More

© 2021 |