ZieZo-beurs

Over leven met minder zicht

Veelgestelde vragen

Heeft u een praktische vraag over de ZieZo-beurs of over het reserveren van uw ticket? We helpen u graag verder! Op deze pagina vindt u makkelijk en snel antwoord op veel vragen. Kiest u daarvoor hieronder eerst het onderwerp waar uw vraag over gaat:

+ Tickets

Ja hoor, u kunt ook op de beurs nog gratis tickets bestellen. Vooraf registreren voorkomt echter oponthoud.

Ja, wanneer u de tickets niet kunt printen, dan mag u deze ook op uw telefoon laten zien.

Zeker. Maar we werken met tickets een reserveringen zodat we weten wie, wanneer en hoeveel mensen er komen. Op die manier kunnen wij een inschatting maken van de verwachte drukte en de veiligheid beter waarborgen. Een ander voordeel van reservering vooraf is dat we u digitaal op de hoogte kunnen houden van praktische beursinformatie.

Ja, ook uw begeleider dient een gratis ticket te reserveren. Dat kan heel eenvoudig: per reservering kunt u voor meerdere personen een ticket bestellen. U kunt dus zowel voor uzelf als voor uw begeleider een ticket reserveren.

Nadat u de reservering via de website heeft afgerond, ontvangt u de tickets automatisch op het door u opgegeven e-mailadres. Dit kan tot een dag duren. Op de ticket is een QR code die wij scannen als u naar binnengaat. Een dag voor de beurs ontvangt u van ons een herinneringsmail met deze QR code.

Het ticket voor de ZieZo-beurs is helemaal gratis! Reserveren kan via deze website.

Nee, in het verleden werd dat wel gedaan. Wie nu een kaart kiest voor een bepaalde dag is vrij te bepalen op welk tijdstip hij of zij komt.

Ja, dat kan. Wij zorgen er dan voor dat u weer toegang krijgt tot de beursvloer.

+ Locatie & bereikbaarheid

Als je met de taxi naar Jaarbeurs komt, dan kun je je het beste laten afzetten bij de taxistandplaatsen aan het Jaarbeursplein in Utrecht. Vervolgens ben je met een paar minuten lopen in het Beurs- en congresgebouw

De Jaarbeurs ligt naast Utrecht Centraal Station. De locatie is dus gemakkelijk te bereiken wanneer u met trein, bus of tram komt. Om uw reis met openbaar vervoer te plannen, klik  hier.

Ja, dit kan. Als u online een dagkaart reserveert, bent u altijd verzekerd van een plek. En komt u de hele dag naar de beurs? Dan bespaart u ook nog eens wat geld door uw parkeerplek vooraf te reserveren.

Klik hier om een dagkaart te reserveren.

De ZieZo-beurs wordt gehouden in hal 3 van Jaarbeurs in Utrecht. 

Jazeker. Op P4 zijn invalidenparkeerplaatsen aanwezig. Op vertoon van een invalidenparkeerkaart kun je hier parkeren, mits de pashouder van de invalidenparkeerkaart aanwezig is. Het is niet mogelijk om vooraf invalidenparkeerplaatsen te reserveren en voor parkeren gelden reguliere tarieven.

+ Faciliteiten

Ja, er zijn rustruimtes naast de Ziezo dome in hal 4.

Nee er is geen garderobe aanwezig bij de beurs.

Iets eten of drinken kan op verschillende plekken in hal drie en in hal vier.

Nee, we beschikken helaas niet over kluisjes.

+ Programma

De workshops vinden plaats in de Ziezo dome in hal 4. Voorafgaand aan de beurs zal op deze website worden gepubliceerd welk workshops waar plaats zullen vinden. Dit wordt uiteraard ook aangegeven tijdens de beurs zelf. Onze hosts wijzen u dan graag de weg. 

Het bezoeken van de verschillende stands biedt u al een divers en actief programma, maar er is meer te doen op de ZieZo-beurs. Zo worden er door interessante sprekers workshops gehouden die u kunt bijwonen. Hiervoor hoeft u zich niet vooraf in te schrijven. Het totale beursprogramma, inclusief overzicht van de workshops en standhouderoverzicht, wordt in aanloop naar de beurs gepubliceerd. 

In de aanloop naar de beurs op 11,12 en 13 april 2024  publiceren wij het actuele standhoudersoverzicht op onze website, klik hier voor de pagina ‘Deelnemende standhouders’. U kunt een heel divers aanbod aan standhouders verwachten op het gebied van low vision: aanbieders van slimme hulpmiddelen, belangenorganisaties, informatieve organisaties, verenigingen, arbeidsbemiddelaars, hobby- of sportorganisaties, reisbureaus, onderzoeksinstellingen en vele anderen.

U hoeft zich niet vooraf in te schrijven voor een workshop. Alle workshops zijn vrij toegankelijk. De workshops worden ieder jaar echter wel zeer drukbezocht. Als u dus graag een bepaalde workshop wilt bijwonen, adviseren wij u om u vroeg te melden bij de betreffende workshopruimte. 

+ Toegankelijkheid

Voorafgaand aan de beurs wordt een beursplattegrond online gepubliceerd. Bovendien is er een pagina met alle deelnemers van zowel de ZieZobeurs als de VeineDAGEN.  Ook tijdens de beurs zijn er ter plekke plattegronden beschikbaar. Daarnaast zijn op de beursvloer geleidelijnen aangebracht (buitenring en belangrijke plekken). Tot slot zijn er hosts en vrijwilligers beschikbaar die je graag de weg wijzen en jouw vragen beantwoorden.

Jazeker. Op P4 zijn invalidenparkeerplaatsen aanwezig. Op vertoon van een invalidenparkeerkaart kun je hier parkeren, mits de pashouder van de invalidenparkeerkaart aanwezig is. Het is niet mogelijk om vooraf invalidenparkeerplaatsen te reserveren en voor parkeren gelden reguliere tarieven.

Jazeker, uiteraard mag u met uw scootmobiel de ZieZo-beurs bezoeken.

Ja, dat kan. De Jaarbeurs heeft een aantal rolstoelen beschikbaar. U kunt zich hiervoor melden bij de receptie naast de ingang van hal 3. Het is helaas niet mogelijk een rolstoel vooraf te reserveren.

+ Openingstijden

Donderdag 11 april 2024
van 9.30 uur – 16.30 uur

Vrijdag 12 april 2024
van 9.30 uur – 16.30 uur (let op de eindtijd is gewijzigd)

Zaterdag  13 april 2024
van 9.30 uur – 16.30 uur

De beurs vindt plaats op donderdag 11, vrijdag 12 en zaterdag 13 april 2024.

© 2024 |