ZieZo-beurs

Over leven met minder zicht

Veelgestelde vragen

Heeft u een praktische vraag over de ZieZo-beurs of over het reserveren van uw ticket? We helpen u graag verder! Op deze pagina vindt u makkelijk en snel antwoord op veel vragen. Kiest u daarvoor hieronder eerst het onderwerp waar uw vraag over gaat:

+ Tickets

We bieden graag iedereen een goede beurservaring. Omdat het op bepaalde momenten van de dag erg druk kan zijn, hebben we besloten om per uur een maximumaantal bezoekers toe te laten. Op die manier kan iedereen genieten van een prettige beursdag!

Nee, helaas is dit niet mogelijk.

Als u vooraf reserveert, is het ticket voor de ZieZo-beurs helemaal gratis! Reserveren kan via deze website.

Als er nog tickets voor het tijdslot beschikbaar zijn, kunt u deze kopen bij de entree van de beurs. Deze tickets kosten €7,50. Bij de entree kunt u contant betalen of via een machtigingsformulier. Bij vooraf reserveren zijn de tickets altijd gratis.

Ja, wanneer u de tickets niet kunt printen, dan mag u deze ook op uw telefoon laten zien. Wilt u dan wel alvast de schermhelderheid van uw telefoon zo hoog mogelijk zetten? Dan wordt uw ticket beter herkend door de scanner, en kunt u sneller naar binnen.

Zeker. Maar we werken met tickets een reserveringen zodat we weten wie, wanneer en hoeveel mensen er komen. Op die manier kunnen wij een inschatting maken van de verwachte drukte en de veiligheid beter waarborgen. Een ander voordeel van reservering vooraf is dat we u het beursmagazine digitaal kunnen toesturen en u op de hoogte kunnen houden van praktische beursinformatie.

Ja, ook uw begeleider dient een gratis ticket te reserveren. Dat kan heel eenvoudig: per reservering kunt u voor meerdere personen (maximaal 4) een ticket bestellen. U kunt dus zowel voor uzelf als voor uw begeleider een ticket reserveren.

Nadat u de reservering via de website heeft afgerond, ontvangt u de tickets automatisch op het door u opgegeven e-mailadres. Dit kan tot een dag duren.

Als u met een grotere groep (meer dan 4 personen) komt, dient u meerdere bestellingen te doen met verschillende e-mailadressen. Per reservering en e-mailadres kunt u namelijk maximaal vier tickets bestellen.

Het is helaas niet mogelijk één ticket voor beide beursdagen te bestellen. Wel kunt u via aparte reserveringen twee losse tickets reserveren voor de vrijdag en voor de zaterdag.

Ja, dat kan. Wij zorgen er dan voor dat u weer toegang krijgt tot de beursvloer.

+ Locatie & bereikbaarheid

Het Beatrixgebouw ligt naast Utrecht Centraal Station. De locatie is dus gemakkelijk te bereiken wanneer u met trein, bus of tram komt. Om uw reis met openbaar vervoer te plannen, klik  hier.

De looproute vanaf het station naar het Beatrixgebouw, vindt u bij de vraag hieronder. Ook zorgen wij voor hosts aan de Jaarbeurszijde van het Centraal Station. Zij wijzen u graag de weg naar het Beatrixgebouw. Daarnaast zullen er bewegwijzeringsborden worden geplaatst. 

Klik hier om een uitgebreide routebeschrijving te downloaden: download routebeschrijving.

U kunt ook gebruik maken van de gratis NaviLens-app. PBTconsult en Sensotec (het Belgische zusterbedrijf van Lexima Reinecker Vision) zetten samen een proef met dit systeem op tijdens de ZieZo-beurs. Op en rond de geleidelijnen worden NaviLens-codes (speciale QR-codes) aangebracht, waarmee mensen met een visuele beperking zich beter kunnen oriënteren, beter kunnen navigeren en toegang hebben tot informatie in het station. Tijdens de ZieZo-beurs begeleiden de codes u vanaf de stationshal tot op de beursvloer in het Beatrixgebouw.

Download de NaviLens-app in de Google Play Store
Download de NaviLens-app in de Apple Store

Ook zijn er NS-medewerkers aanwezig die u op het station naar het verzamelpunt aan de Jaarbeurszijde kunnen begeleiden. Vanaf dat punt begeleiden wij u graag naar het Beatrixgebouw.

Jazeker. De parkeerplaats P3 (navigatieadres: Van Zijstweg 21 – Utrecht) is de beste keuze voor mindervaliden die de ZieZo-beurs willen bezoeken. Is P3 vol? P1 (navigatieadres: Graadt van Roggenweg 400 – Utrecht) ligt ook in de buurt van het Beatrixgebouw. Op alle parkeerplaatsen van de Jaarbeurs kunt u met een mindervalidenkaart gratis parkeren. Let op: de kaarthouder dient in de auto aanwezig te zijn.

De ZieZo-beurs wordt gehouden in het Beatrixgebouw van Jaarbeurs in Utrecht. Het adres van het Beatrixgebouw is Jaarbeursplein 6, 3521 AL, Utrecht.

Let op! Rondom de Jaarbeurs en het centrum van Utrecht geldt een milieuzone voor oudere personen- en bestelauto’s en vrachtwagens op diesel. Voorkom een hoge boete door eerst hier te controleren of uw voertuig aan de milieueisen voldoet.  

Voor een actuele routebeschrijving naar het Beatrixgebouw kunt u het beste deze pagina raadplegen.

Jaarbeurs Utrecht beschikt over ruim 4.300 eigen parkeerplaatsen verdeeld over P1 tot en met P4. Deze zijn 24 uur per dag open. Voor het bezoeken van de ZieZo-beurs kunt u het beste parkeren op P3 (navigatieadres: Van Zijstweg 21 – Utrecht), deze parkeerplaats ligt naast het Beatrixgebouw. Is P3 vol? Ook P1 (navigatieadres: Graadt van Roggenweg 400 – Utrecht) ligt dicht in de buurt van het Beatrixgebouw.

Het parkeertarief bedraagt €4,- per uur (of deel van het uur) voor de eerste 3 parkeeruren. Vanaf het 4e parkeeruur geldt het dagtarief van €20,- voor P1 en P3. Bij het inrijden ontvangt u een parkeerkaart. Hiermee kunt u bij vertrek betalen bij een van de parkeerautomaten op het terrein.

Wist u dat u ook vooraf een parkeerplaats kunt reserveren? Daarmee bent u altijd verzekerd van een plek. Een online gereserveerde parkeerkaart kost €20. Reserveren kan viawww.jaarbeurs.nl/Parkeren.

Ja, dit kan. Zo bent u altijd verzekerd van een plek. En komt u de hele dag naar de beurs? Dan bespaart u ook nog eens wat geld door uw parkeerplek vooraf te reserveren. Reserveren kan via www.jaarbeurs.nl/Parkeren.

Het adres van het Beatrixgebouw is Jaarbeursplein 6, 3521 AL, Utrecht. 

Het adres van het Beatrixgebouw is Jaarbeursplein 6, 3521 AL, Utrecht. 

+ Faciliteiten

Ja, Jaarbeurs biedt u gratis onbeperkt gebruik van draadloos internet aan in het Beatrixgebouw.

Om iets te eten of te drinken te nuttigen heeft u verschillende mogelijkheden. Allereerst biedt de Jaarbeurs cateringfaciliteiten aan op de beursvloer. In verband met de grote drukte kunt u hier helaas weleens te maken hebben met wachtrijen.

Wilt u verzekerd zijn van een plek waar u rustig en op uw gemak lekker kunt eten? Dan kunt u ook terecht bij Brasserie Zeyn, voor ontbijt, lunch, borrelen of diner. Deze brasserie grenst aan het Beatrixgebouw.

Een andere optie is zelfservicerestaurant SPEYS, tegenover het Beatrixgebouw, waar u terecht kunt voor onder meer goede koffie, een vers belegde sandwich, een Italiaanse pizza of een gourmetburger of een fris biertje.

Nee, het Beatrixgebouw beschikt helaas niet over kluisjes. Wel kunt u spullen laten opbergen in de bewaakte garderobe, waarvoor u per item € 1,50 betaalt.

Ja, er is een betaalde garderobe aanwezig bij de beurs. Per item dat u wilt laten opbergen kost dit € 1,50. U kunt betalen per PIN en contant.

Ja, in het Beatrixgebouw is een kolfruimte aanwezig. Hier staan ook koelkastjes. De sleutel voor de kolfruimte kunt u ophalen bij de receptie van het Beatrixgebouw. De gastvrouw of -heer vertelt dan ook waar deze ruimte exact te vinden is.

+ Programma

Heeft u behoefte aan een rustige omgeving? Dan raden we u aan om later op de dag te komen. Bekijk hieronder welke aankomsttijd het beste bij u past.   

  • Om 10:00 uur verwachten we grote drukte.  
  • Rond 12:00 uur verwachten we dat de drukte iets afneemt.  
  • Om 14:00 uur verwachten we een rustige beursvloer. 

De workshops vinden plaats in ruimtes op de eerste verdieping van het Beatrixgebouw. Voorafgaand aan de beurs zal op deze website worden gepubliceerd welk workshops waar plaats zullen vinden. Dit wordt uiteraard ook aangegeven tijdens de beurs zelf. Onze hosts wijzen u dan graag de weg. 

U hoeft zich niet vooraf in te schrijven voor een workshop. Alle workshops zijn vrij toegankelijk. De workshops worden ieder jaar echter wel zeer drukbezocht. Als u dus graag een bepaalde workshop wilt bijwonen, adviseren wij u om u vroeg te melden bij de betreffende workshopruimte. 

Het bezoeken van de verschillende stands biedt u al een divers en actief programma, maar er is meer te doen op de ZieZo-beurs. Zo worden er door interessante sprekers workshops gehouden die u kunt bijwonen. Hiervoor hoeft u zich niet vooraf in te schrijven. Het totale beursprogramma, inclusief overzicht van de workshops en standhouderoverzicht, wordt in aanloop naar de beurs gepubliceerd. 

In de aanloop naar de beurs in 2022  publiceren wij het actuele standhoudersoverzicht op onze website, klik hier voor de pagina ‘Deelnemende standhouders’. U kunt een heel divers aanbod aan standhouders verwachten op het gebied van low vision: aanbieders van slimme hulpmiddelen, belangenorganisaties, informatieve organisaties, verenigingen, arbeidsbemiddelaars, hobby- of sportorganisaties, reisbureaus, onderzoeksinstellingen en vele anderen.

+ Toegankelijkheid

De ZieZo-beurs wordt jaarlijks druk bezocht. De piekmomenten qua drukte verschillen ieder jaar, maar de ervaring leert dat u ’s middags vanaf 14 uur het meeste kans hebt op een rustig moment. We raden aan om een ticket voor 13.00 uur of later te reserveren. 

Voorafgaand aan de beurs wordt een beursplattegrond online gepubliceerd en krijgt u het beursmagazine toegestuurd, zodat u weet waar u welke stands en voorzieningen kunt vinden. Ook tijdens de beurs zijn er ter plekke plattegronden beschikbaar. Daarnaast zijn op de beursvloer geleidelijnen aangebracht (buitenring en belangrijke plekken). Tot slot zijn er hosts en vrijwilligers beschikbaar die u graag de weg wijzen en uw vragen beantwoorden.

Ja, dat kan. De Jaarbeurs heeft een aantal rolstoelen beschikbaar in het Beatrixgebouw. U kunt zich hiervoor melden bij de receptie bij de hoofdingang van het Beatrixgebouw. Het is helaas niet mogelijk een rolstoel vooraf te reserveren.

Jazeker, uiteraard mag u met uw scootmobiel de ZieZo-beurs bezoeken.

Jazeker. De parkeerplaats P3 (navigatieadres: Van Zijstweg 21 – Utrecht) is de beste keuze voor mindervaliden die de ZieZo-beurs willen bezoeken. Is P3 vol? P1 (navigatieadres: Graadt van Roggenweg 400 – Utrecht) ligt ook in de buurt van het Beatrixgebouw. Op alle parkeerplaatsen van de Jaarbeurs kunt u met een mindervalidenkaart gratis parkeren. Let op: de kaarthouder dient in de auto aanwezig te zijn.

+ Openingstijden

De beurs vindt plaats op vrijdag 30 september en zaterdag 1 oktober 2022.

Op zowel vrijdag 30 september als zaterdag 1 oktober is de beurs geopend van 10.00 uur tot 16.30 uur.

Heeft u behoefte aan een rustige omgeving? Dan raden we u aan om later op de dag te komen. Bekijk hieronder welke aankomsttijd het beste bij u past.   

  • Om 10:00 uur verwachten we grote drukte.  
  • Rond 12:00 uur verwachten we dat de drukte iets afneemt.  
  • Om 14:00 uur verwachten we een rustige beursvloer. 
© 2023 |